Новини от ПП АБВ

Втората национална конференцията на левите организации „Левицата“ отправи обръщение към делегатите на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП

от в ПП АБВ Новини 19/01/2023

Втората национална конференцията на левите организации „Левицата“ отправи обръщение към делегатите на заседанието на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия на 12 февруари. В текста на обръщението се казва:

През месец ноември 2022 г. започна процес на широка идейна дискусия на представители на БСП, други леви партии и граждански организации, на синдикалисти и на леви интелектуалци, чиято голяма и стратегическа цел, чиято мисия с историческо значение за България е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЛЕВИЦАТА!

За нас, участниците в Конференцията „Левицата!“, обединението на левите сили не може и няма как да бъде във вреда на БСП!  Обединението трябва да даде надежда на споделящите левите ценности български граждани за нова енергия и перспектива на лявото, за спешно и ефективно решаване на най-острите социални, икономически, политически и духовни проблеми на днешна България, достигнала след 33 години на дясна неолиберална политика до критични нива на социално неравенство.

Обединението на Левицата е ЗА принципно нови, смели и решителни леви политики, които да преобърнат пагубната тенденция България да е най-бедната страна в ЕС, страната с крещящи неравенства, с най-голям брой работещи бедни и бедстващи пенсионери, с младо поколение, което напуска Отечеството в търсене на спасение от мизерията и липсата на перспективи. Страната с най-високи нива на корупция по високите етажи на властта, с критична липса на върховенство на закона, със здравеопазване, превърнато в търговия. Тези проблеми изискват ясни решения, които могат да станат реалност само чрез единно, силно „Ляво Обединение“, което да стане водеща парламентарна сила, а не  брошка на ревера на статуквото и част от миманса на прехода.

Нашата цел е РЕСТАРТ НА прокламираната в Конституцията СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, а пътят е ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛЕВИЦАТА! Ляво обединение, което не е срещу БСП, нито зад гърба на най-старата и масова социалистическа партия у нас. То може да се случи само чрез единодействието, труда, ентусиазма и вярата на всички леви хора – социалисти, социалдемократи, комунисти, еколози, на синдикатите, кооперациите, на левите граждански и патриотични организации, на милионите социално мислещи хора, които да върнем към правенето на политика и отстояването на принципи – с общи идеи, колективен дух и силна вяра!

Вярваме, че социалистите са естествена и неотменима част от процеса, целите и политиките на Обединената Левица. В подадената ръка днес е нашата сила утре! Обновлението на БСП е задължително условие за възстановяване силата на партията, която трябва да загърби натрапения вождизъм, да бъде прекратена изтощителната вътрешнопратийна война, да възстанови принципа на демократичното единство.  

Обединената Левица е пътят: Днес е времето! Утре ще бъде късно!

Конференция на Обединената Левица

Пловдив, 19 януари 2023 г.

 

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.