Новини от ПП АБВ

Зам.-председателят на АБВ д-р Пламена Заячка се срещна с Карин Кнайсл

от в ПП АБВ Новини 10/03/2024

По време на Международния фестивал в Сочи, Русия, д-р Пламена Заячка – посланик на Фестивала и част от международния организационен комитет  се срещна с Карин Кнайсл – бивш министър по европейските и международни въпроси на Австрия. Те обсъдиха провала на санкциите и двойните стандарти. „САЩ и ЕС налагат общо 15,628 санкции на Русия. В същото време най-големите западни енергийни компании не напускат Русия“, посочи Кнайсл.

Заради политиката и вижданията си Карин е уволнена като министър и изгонена от Австрия, живее за малко във Франция, но е изгонена и от там. Сега тя е ръководител на центъра ГОРКИ в Петербург. Самата тя казва „Избрах Русия заради Свободата, в Европейските демокрации бях преследвана заради вижданията си. Когато станах министър, попитах какви анализи има в министерството за БРИКС и Шанхайското пространство – нямаше една дума“. Заячка подчерта, че по този начин Европа се самоизолира.

Заедно с представители от 180 държави по време на II Конгрес на посланиците и Международния организационен комитет на Фестивала в Сочи, Заячка се срещна с ръководителя на австрийската делегация. Двете се обединиха около мнението, че политиката на санкции вреди най-вече на Европа, но не спира над 1000 представители от Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Белгия, Словения, Хърватска, Чехия, Румъния, Гърция и др. да бъдат в Русия.

Заячка се срещна и със зам.-ръководителя на Россътрудничество – Павел Шевцов, който изрази надежда за скорошно подобряване на отношенията между България и Русия.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.