Новини от ПП АБВ

Зам.-председателят на АБВ д-р Пламена Заячка се срещна с Мария Захарова в Сочи

от в ПП АБВ Новини 06/03/2024

По време на Международния фестивал в Сочи зам.-председателят на АБВ д-р Пламена Заячка участва в дискусия с говорителя на Министерството на външните работи на Руската федерация – Мария Захарова. Д-р Заячка й подари писалка „90 години Паметник Шипка“, по повод 145 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия и отбеляза, че въпреки обтегнатите дипломатически взаимоотношения между страните ни, мнозинството от българския народ обича Русия и помни и почита паметта на загиналите за Свободата ни.

Д-р Пламена Заячка – посланик на фестивала и част от международния организационен комитет, е водач на делегацията на АБВ-Младежи. Тя е един от основните лектори в Стратегическия панел за бъдещето, заедно с представители от Европа, Азия и Африка.

В изказването си тя подчерта, че сме изправени пред общи предизвикателства, като разпада на системата за сигурност, разговори за разполагане на нови бази за ядрени оръжия и войни. Тя посочи, че за последните 80 години има над 60 войни по света, повече от 100 държави, участващи във военни конфликти и 0 дни, в които целият свят е в мир.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.