Новини от ПП АБВ

Георги Първанов изпрати поздравления до президента на Палестина Махмуд Абас

от в Поздравления 05/10/2015

Георги Първанов, председател на ПП АБВ и президент на Република България (2002-2012) изпрати поздравително писмо до президента на Държавата Палестина Махмуд Абас, в което се казва следното:

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод приемането, с убедително мнозинство, на резолюцията на Общото събрание на ООН, с която се дава по-висок официален статут на Палестина, а нейният флаг се издига вече редом до знамената на държавите-членки на Световната организация.

Разглеждам това като важен етап към възстановяването на историческата справедливост спрямо палестинския народ и окончателното признаване на палестинската държава.

В непосредствен политически план се надявам, че този акт ще даде тласък на мирния процес, на усилията за възобновяване на израелско-палестинските преговори и намирането на всеобхватно решение, като подкрепата на основните международни фактори и международната общност като цяло ще има решаващо значение.

Желая Ви много сили и енергия за постигането на мир и благоденствие за народа на Палестина и изграждането на суверенна и независима държава, живееща в съгласие и сигурност със своите съседи.“

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *