Петър Първанов: Държавата и общините трябва да финансират с приоритет няколко вида спорт

Facebook Twitter

Държавата и общините трябва да финансират с приоритет няколко вида спорт. В противен случай се получава разпиляване на средствата, които в момента не стигат доникъде, обяви на пресконференция президентът на волейболния клуб „Миньор“ и областен председател на партия АБВ за Перник Петър Първанов.

Има отстъпление във волейбола, където имаме дългогодишни традиции, твърди той и припомни световното първенство, което наскоро се проведе в България. „За жалост, нещата ще вървят все по-зле“, заяви  Първанов и посочи, че детско-юношеските школи не работят добре и оттам не излизат класни спортисти, а причината е в тоталния недостиг на финансиране. „Преди време от АБВ подехме инициатива за това държавата да спонсорира с приоритет няколко вида спорт, както е в Полша. Така би трябвало да процедират и общините“, допълни той. По думите му от АБВ ще инициират среща със спортния министър Красен Кралев по темата, особено в светлината на това, че Законът за спорта  е на етап обсъждане в Народното събрание и  скоро трябва да бъде факт.

„В случая, като президент на волейболния клуб „Миньор“, съм наясно, че единственото което се опитваме да направим е да задържим нещата така, че волейболният клуб да оцелее - да го има. А целта ни би трябвало да е да го развиваме, да инвестираме в детско-юношеската школа, да правим спортни бази, в които да тренират децата, за да може от Перник да излизат класни състезатели, които да се реализират и в България и в чужбина. Това ще означава, че спортът тук се развива и ще бъде достатъчно основание за гордост“, подчерта Петър Първанов.

Перник бе домакин на традиционния XVIII волейболен турнир „Борис Гюдеров“. На заключителната среща присъстваха лидерът на ПП АБВ Румен Петков и областния председател на структурата в Перник-Петър Първанов.Те връчиха купите на победителите ,а по-късно разговаряха с волейболистите от страната,които участваха в турнира.

Публикувано на 04.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни