Петър Първанов: Държавата и общините трябва да финансират с приоритет няколко вида спорт

Facebook Twitter

Държавата и общините трябва да финансират с приоритет няколко вида спорт. В противен случай се получава разпиляване на средствата, които в момента не стигат доникъде, обяви на пресконференция президентът на волейболния клуб „Миньор“ и областен председател на партия АБВ за Перник Петър Първанов.

Има отстъпление във волейбола, където имаме дългогодишни традиции, твърди той и припомни световното първенство, което наскоро се проведе в България. „За жалост, нещата ще вървят все по-зле“, заяви  Първанов и посочи, че детско-юношеските школи не работят добре и оттам не излизат класни спортисти, а причината е в тоталния недостиг на финансиране. „Преди време от АБВ подехме инициатива за това държавата да спонсорира с приоритет няколко вида спорт, както е в Полша. Така би трябвало да процедират и общините“, допълни той. По думите му от АБВ ще инициират среща със спортния министър Красен Кралев по темата, особено в светлината на това, че Законът за спорта  е на етап обсъждане в Народното събрание и  скоро трябва да бъде факт.

„В случая, като президент на волейболния клуб „Миньор“, съм наясно, че единственото което се опитваме да направим е да задържим нещата така, че волейболният клуб да оцелее - да го има. А целта ни би трябвало да е да го развиваме, да инвестираме в детско-юношеската школа, да правим спортни бази, в които да тренират децата, за да може от Перник да излизат класни състезатели, които да се реализират и в България и в чужбина. Това ще означава, че спортът тук се развива и ще бъде достатъчно основание за гордост“, подчерта Петър Първанов.

Перник бе домакин на традиционния XVIII волейболен турнир „Борис Гюдеров“. На заключителната среща присъстваха лидерът на ПП АБВ Румен Петков и областния председател на структурата в Перник-Петър Първанов.Те връчиха купите на победителите ,а по-късно разговаряха с волейболистите от страната,които участваха в турнира.

Публикувано на 04.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни