Румен Петков в Перник: Ще настояваме МОСВ да гарантира, че новата инвестиция в "Топлофикация - Перник" АД няма да замърсява въздуха в града

Facebook Twitter

Политическа партия АБВ ще настоява от Министерството на околната среда и водите да гарантират, че инвестиционното намерение на „Топлофикация – Перник“ АД, няма да бъде опасно за перничани и въздухът няма да се замърсява във вредни  за здравето на хората стойности. Това каза на пресконференция в Перник лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Той напомни, че официално Перник е сред трите града в страната с най-замърсен въздух и затова хората са толкова чувствителни по всяка тема, касаеща  чистотата му.

Такова инвестиционно намерение за изгаряне на отпадъци има и за „Стомана”и поради тази причина от МОСВ трябва да изразят ясно позицията си,както за опазване на околната среда,така и за здравето на жителите на града и региона, категорични са от АБВ.

От партията изразиха учудването си, че за разлика от много градове в страната, където вече е реализиран водния цикъл, тук нещата са в застой. От това според представителите на политическата сила  не печели никой, най-малко хората. „Отговорността трябва да се носи от общинската и областната управа“, посочи лидерът на ПП АБВ Румен Петков. 

Публикувано на 04.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни