Румен Петков в Перник: Ще настояваме МОСВ да гарантира, че новата инвестиция в "Топлофикация - Перник" АД няма да замърсява въздуха в града

Facebook Twitter

Политическа партия АБВ ще настоява от Министерството на околната среда и водите да гарантират, че инвестиционното намерение на „Топлофикация – Перник“ АД, няма да бъде опасно за перничани и въздухът няма да се замърсява във вредни  за здравето на хората стойности. Това каза на пресконференция в Перник лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Той напомни, че официално Перник е сред трите града в страната с най-замърсен въздух и затова хората са толкова чувствителни по всяка тема, касаеща  чистотата му.

Такова инвестиционно намерение за изгаряне на отпадъци има и за „Стомана”и поради тази причина от МОСВ трябва да изразят ясно позицията си,както за опазване на околната среда,така и за здравето на жителите на града и региона, категорични са от АБВ.

От партията изразиха учудването си, че за разлика от много градове в страната, където вече е реализиран водния цикъл, тук нещата са в застой. От това според представителите на политическата сила  не печели никой, най-малко хората. „Отговорността трябва да се носи от общинската и областната управа“, посочи лидерът на ПП АБВ Румен Петков. 

Публикувано на 04.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Вълшебниците-крадци – фетиш на премиера

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни