Румен Петков: АБВ ще организира дискусия за въвеждането на диференциран ДДС

Facebook Twitter

АБВ стартира подготовката на една много сериозна платформа за данъчни реформи, за една цялостна и нова социално-икономическа политика. Ние много ясно сме посочили, че плоския данък е вреден, но ние ще предложим сериозна, аргументирана  дискусия за въвеждането и на диференциран ДДС.  Това заяви в ефира на „Канал 3“ председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков. Той даде пример с редица европейски държави, в които този механизъм работи. „Надяваме се, че ще срещнем разбиране и в синдикатите и в работодателските организации, защото искаме намирането на решение, което да е национално“.

Петков заяви още и, че АБВ подготвя и дебат относно необходимостта от промени в здравеопазването. Той бе категоричен, че настоящата система  и предложенията на управляващите за промени,  не поставят в центъра здравето на пациентите, а ги разглеждат като инструмент за придобиване на финансиране. „На нашия Национален съвет на партията обсъдихме много сериозно предложенията за здравни реформи. Ние готвим наша визия за перспективите пред здравеопазването. Дадохме оценка, че това което се предлага не е обърнато към пациента, а е обърнато към финансите. Ние не одобряваме такъв подход и ще организираме срещи с Българския лекарски съюз и пациентските организации, защото решението трябва да бъде такова, че да очертава визия за поне 15 – 20 години напред, а всичко което се правеше до сега беше на парче“, каза той. По думите му намеренията на БСП да искат пореден вот на недоверие на тема здравеопазване са неадекватни, на фона на още  нестартиралата дискусия за реформи в сектора.

В страни от темата Румен Петков бе призован за коментар и по отношение на подготвяните дипломатически назначения.“По моя информация има натиск определени хора да отидат в определени държави. Това не е правилно решение. Решението е, когато се намират подходящите, силните, подготвените кадри за определената позиция. Например сега се изпраща в Ливан  посланик, който е от кариерата, който е арабист и може да свърши много. Имаме за съжаление и други решения за назначения в Арабския свят, които са катастрофални. Оставям на страни факта, че в Ливан нямаме повече от година и половина посланик“, посочи той.

По думите му България е длъжна да възстанови добрите си отношения с държавите от Арабския свят. „Не бива да забравяме, че ние като държава сме обучавали студенти от страните от Арабския свят, които сега участват в управлението на тези държави. Това е един потенциал, който България трябва да използва от гледна точка на своя национален и обществен интерес. Ние като страна  трябва да се изправим и да кажем, че сме изграждали потенциала на тези държави. Ние сме участвали в изграждането на образователните им системи и здравеопазването. За това трябва да искаме там да има мир. В този мир България трябва да има своето място и роля“, заяви Петков. Той припомни, че през ноември се подготвя  бизнес форум между България и Ливан. Очаква се  участие в него  да приеме и премиерът на Ливанската република Саад Харири.

Публикувано на 30.09.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни