Петър Кадиев получи грамота от клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” - Смолян

Facebook Twitter

Областният координатор на ПП АБВ в Смолян Петър Кадиев бе отличен от клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” с грамота за активно участие и доброволчески труд в инициативите на клуба в периода 2008 – 2018 година. Поводът беше 10-годишнината от учредяването на клуба, чийто член е и той. „Винаги съм помагал и ще продължа да помагам, с каквото мога, на смолянския музей. Имаме прекрасен музей, който съхранява паметта, културата, бита, поминъка на родопчани. Музейните ни експонати са наистина уникални. А това, че тук работят млади, амбициозни хора, хора родолюбци, ме кара да съм спокоен и обнадежден за бъдещето на културната ни институция”, каза Петър Кадиев.

На 25 септември клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян отбеляза 10-годишнината от учредяването си. Празникът мина под наслов „Изкуството да споделяш”, като бе обявена дарителска акция, в която членове на клуба  подариха на историческия музей ръчно изработени от тях арт продукти.

Лидерът на АБВ в Смолян Петър Кадиев дари на културната институция филм за живота и дейността на Екзарх Стефан, изготвен от екип на ТВ „Фотон-К”. Филмът ще остане във фондовете на музея.

Клуб „Приятели на РИМ „Стою Шишков” – Смолян е учреден с цел подпомагане на дейността на музея. Започва дейността си с 40 членове, в момента техният брой е над 50. Всички те се включват активно в представяне на книги, реализиране на изложби, както и в инициативите Нощ в музея и Европейски дни на наследството.

Публикувано на 28.09.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни