Коалиция „АБВ – Движение 21“ е "за" свикване на Велико Народно събрание

Facebook Twitter

Коалиция "АБВ – Движение 21" е "за" сериозна реформа на съдебната система

Лидерът на листата за Варна на Коалицията „АБВ – „Движение 21“ (№8 в интегралната бюлетина) Татяна Дончева представи списъкът от 22 кандидат-депутати (Пълната листа ТУК). Втори е доц. д-р Георги Кючуков – известен във Варна неврохирург, депутат в 43-то НС от ПГ на АБВ. Той е водач на Коалицията в Силистра. Под №3 Диян Дойчев – председателят на местната структура на „Движение 21“. Сред кандидатите има хора от всички сфери на социално-икономическия живот в града.

„Във всички райони на страната, с изключение на Видин, сме предложили пълни листи, което е гаранция за сериозния ни потенциал след изборите на 26 март“, каза тя.

Татяна Дончева посочи, че Коалицията е за сериозна съдебна реформа. От формацията предлагат избор на главен прокурор от Народното събрание или назначаване от президента с мандат 5 – 7 г. А реформата на съдебната система да даде онази стабилност на икономиката и онзи бизнес климат, които позволяват провеждането на разумни и резултатни икономически мерки.

„Това поставя въпроса за излизането на прокуратурата от съдебната система в досегашния й вид. И преобразуване на Националната следствена служба в специализирана разследващата структура към главния прокурор, която да разследва корупция, пране на пари, данъчни и банкови престъпления.

В съдебната система трябва да остане само съдът, е записано в програмата за съдебна реформа на Коалиция "АБВ - Движение 21", съобщи във Варна Дончева.

Коалиция "АБВ - Движение 21" подкрепя свикването на Велико народно събрание /ВНС/ за премахване на института ВНС, каза още Дончева. ВНС можем да свикаме и след четири години, но важното е следващите избори, когато и да са те, да бъдат за ВНС, обобщи председателят на "Движение 21".

Информация: chernomore.bg

Публикувано на 27.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Петър Първанов: За пандемията от калинки в институциите ваксини ще се намерят много трудно

АБВ България

Любомира Ганчева във Вечерното шоу на Слави Трифонов: В България един от трима души стои на студено и тъмно заради цените на тока

АБВ България

Румен Петков по ФОКУС: Датата за провеждане изборите буди въпроси. Очаквам брутален натиск от страна на Борисов върху администрацията и бизнеса

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Очевидна е необходимостта да бъде разследвана СЗО и действията срещу COVID-19 (ВИДЕО)

АБВ България

Проф. Янко Янев: АЕЦ „Белене“ трябва да се построи, ако България иска енергийна сигурност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни