Коалиция „АБВ – Движение 21“ е "за" свикване на Велико Народно събрание

Facebook Twitter

Коалиция "АБВ – Движение 21" е "за" сериозна реформа на съдебната система

Лидерът на листата за Варна на Коалицията „АБВ – „Движение 21“ (№8 в интегралната бюлетина) Татяна Дончева представи списъкът от 22 кандидат-депутати (Пълната листа ТУК). Втори е доц. д-р Георги Кючуков – известен във Варна неврохирург, депутат в 43-то НС от ПГ на АБВ. Той е водач на Коалицията в Силистра. Под №3 Диян Дойчев – председателят на местната структура на „Движение 21“. Сред кандидатите има хора от всички сфери на социално-икономическия живот в града.

„Във всички райони на страната, с изключение на Видин, сме предложили пълни листи, което е гаранция за сериозния ни потенциал след изборите на 26 март“, каза тя.

Татяна Дончева посочи, че Коалицията е за сериозна съдебна реформа. От формацията предлагат избор на главен прокурор от Народното събрание или назначаване от президента с мандат 5 – 7 г. А реформата на съдебната система да даде онази стабилност на икономиката и онзи бизнес климат, които позволяват провеждането на разумни и резултатни икономически мерки.

„Това поставя въпроса за излизането на прокуратурата от съдебната система в досегашния й вид. И преобразуване на Националната следствена служба в специализирана разследващата структура към главния прокурор, която да разследва корупция, пране на пари, данъчни и банкови престъпления.

В съдебната система трябва да остане само съдът, е записано в програмата за съдебна реформа на Коалиция "АБВ - Движение 21", съобщи във Варна Дончева.

Коалиция "АБВ - Движение 21" подкрепя свикването на Велико народно събрание /ВНС/ за премахване на института ВНС, каза още Дончева. ВНС можем да свикаме и след четири години, но важното е следващите избори, когато и да са те, да бъдат за ВНС, обобщи председателят на "Движение 21".

Информация: chernomore.bg

Публикувано на 27.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни