Коалиция „АБВ – Движение 21“ е "за" свикване на Велико Народно събрание

Facebook Twitter

Коалиция "АБВ – Движение 21" е "за" сериозна реформа на съдебната система

Лидерът на листата за Варна на Коалицията „АБВ – „Движение 21“ (№8 в интегралната бюлетина) Татяна Дончева представи списъкът от 22 кандидат-депутати (Пълната листа ТУК). Втори е доц. д-р Георги Кючуков – известен във Варна неврохирург, депутат в 43-то НС от ПГ на АБВ. Той е водач на Коалицията в Силистра. Под №3 Диян Дойчев – председателят на местната структура на „Движение 21“. Сред кандидатите има хора от всички сфери на социално-икономическия живот в града.

„Във всички райони на страната, с изключение на Видин, сме предложили пълни листи, което е гаранция за сериозния ни потенциал след изборите на 26 март“, каза тя.

Татяна Дончева посочи, че Коалицията е за сериозна съдебна реформа. От формацията предлагат избор на главен прокурор от Народното събрание или назначаване от президента с мандат 5 – 7 г. А реформата на съдебната система да даде онази стабилност на икономиката и онзи бизнес климат, които позволяват провеждането на разумни и резултатни икономически мерки.

„Това поставя въпроса за излизането на прокуратурата от съдебната система в досегашния й вид. И преобразуване на Националната следствена служба в специализирана разследващата структура към главния прокурор, която да разследва корупция, пране на пари, данъчни и банкови престъпления.

В съдебната система трябва да остане само съдът, е записано в програмата за съдебна реформа на Коалиция "АБВ - Движение 21", съобщи във Варна Дончева.

Коалиция "АБВ - Движение 21" подкрепя свикването на Велико народно събрание /ВНС/ за премахване на института ВНС, каза още Дончева. ВНС можем да свикаме и след четири години, но важното е следващите избори, когато и да са те, да бъдат за ВНС, обобщи председателят на "Движение 21".

Информация: chernomore.bg

Публикувано на 27.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“

АБВ България

ПП АБВ в Пазарджик води разговори за широка местна коалиция за предстоящите избори за кмет и местни органи на самоуправление


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни