Георги Първанов: Ивайло Калфин ще върне достойнството на Президентството

Facebook Twitter

„Всеки български гражданин трябва сам да направи своя избор, но не бива да се подвежда в избора си от партийни пристрастия,  а да гледа кандидатите индивидуално и да разсъждава кой е най-подготвен и би бил най-подходящ за следващ президент на България“. Това каза пред привърженици и симпатизанти на кандидат - президентската двойка на коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗИДЕНТ“ във Варна днес председателят на ПП АБВ и президент на Р България (2002 - 2012) Георги Първанов.

Той поясни, че предлаганият от коалицията кандидат за президент Ивайло Калфин, е най-подготвеният сред всички останали претенденти да високия държавен пост. Георги Първанов припомни накратко богатата професионална биография на Калфин – бил е съветник в президентството, министър на външните работи, министър на труда и социалната политика, вицепремиер, най-успешният български евродепутат и то по рейтингите на еврокомисията и т.н.

„Ивайло е човек с визия за бъдещето на България, която далеч се простира след края на следващия президентски мандат. Работил съм с него и зная изключителните му качества да преговаря и да постига целите, които си поставя за бъдещето на България, каквито са били, примерно, случаят с освобождаването на българските медици, с признаването на българския за официален език в ЕС и други“, коментира Първанов.

Той уточни, че коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗДЕНТ“ е единствената, която издига за вицепрезидент професионалист от сферата на културата, духовността и образованието – популярният и деятел в тези области проф. Любомир Халачев. „Ние се гордеем с нашата кандидат-президентска двойка и сме сигурни, че предлагаме най-доброто за бъдещето на България“, заключи президентът Първанов.

Срещата във Варна откри Любомир Господинов, председател на градски съвет на ПП АБВ в морската ни столица. Той припомни, че до президентските избори остават Още само 20 дни и че България е изправена пред съдбоносен избор кой път да избере.

„Единият път е  да се продължи досегашната ситуация и да получим отново назначен президент, който пак да предостави цялата власт на една партия, или по-точно на един човек, който да има всички власти на бутоните на телефона си, и който да може да взема всички решения в държавата, като често погазва конституционните пълномощия на отделните власти.

Вторият път е да си изберем независим президент, който да може с воля  и мъжество да възстанови независимостта на президентската институция, и така да възвърне разделението на властите  и да служи като генератор на идеи за развитието на България в бъдеще“, заяви Любомир Господинов. Той запозна присъстващите с биографията на проф. Любомир Халачев и му даде възможност да каже защо е приел да участва в политическата надпревара за президентската институция.

„Калфин е изключително подготвен и може да даде много за България. Приех и защото смятам, че след една успешна професионална кариера като моята, човек чувства в себе си потребността да направи нещо добро и да работи за родината си, която възможност бих имал като вицепрезидент“, призна именитият професор.

Срещата завърши с призив на президента Георги Първанов към всички присъстващи, да на се поддават на тезата, че президентските избори не са важни. „Президентът представлява държавата и  може да има изключително влияние върху развитието й, така че е важно на 6-ти ноември всички да отидат да гласуват и да направят това по-съвест за най-подготвения кандидат“, заключи президентът Георги Първанов.

Пресцентър на ПП АБВ

Публикувано на 15.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни