Георги Първанов: Ивайло Калфин ще върне достойнството на Президентството

Facebook Twitter

„Всеки български гражданин трябва сам да направи своя избор, но не бива да се подвежда в избора си от партийни пристрастия,  а да гледа кандидатите индивидуално и да разсъждава кой е най-подготвен и би бил най-подходящ за следващ президент на България“. Това каза пред привърженици и симпатизанти на кандидат - президентската двойка на коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗИДЕНТ“ във Варна днес председателят на ПП АБВ и президент на Р България (2002 - 2012) Георги Първанов.

Той поясни, че предлаганият от коалицията кандидат за президент Ивайло Калфин, е най-подготвеният сред всички останали претенденти да високия държавен пост. Георги Първанов припомни накратко богатата професионална биография на Калфин – бил е съветник в президентството, министър на външните работи, министър на труда и социалната политика, вицепремиер, най-успешният български евродепутат и то по рейтингите на еврокомисията и т.н.

„Ивайло е човек с визия за бъдещето на България, която далеч се простира след края на следващия президентски мандат. Работил съм с него и зная изключителните му качества да преговаря и да постига целите, които си поставя за бъдещето на България, каквито са били, примерно, случаят с освобождаването на българските медици, с признаването на българския за официален език в ЕС и други“, коментира Първанов.

Той уточни, че коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗДЕНТ“ е единствената, която издига за вицепрезидент професионалист от сферата на културата, духовността и образованието – популярният и деятел в тези области проф. Любомир Халачев. „Ние се гордеем с нашата кандидат-президентска двойка и сме сигурни, че предлагаме най-доброто за бъдещето на България“, заключи президентът Първанов.

Срещата във Варна откри Любомир Господинов, председател на градски съвет на ПП АБВ в морската ни столица. Той припомни, че до президентските избори остават Още само 20 дни и че България е изправена пред съдбоносен избор кой път да избере.

„Единият път е  да се продължи досегашната ситуация и да получим отново назначен президент, който пак да предостави цялата власт на една партия, или по-точно на един човек, който да има всички власти на бутоните на телефона си, и който да може да взема всички решения в държавата, като често погазва конституционните пълномощия на отделните власти.

Вторият път е да си изберем независим президент, който да може с воля  и мъжество да възстанови независимостта на президентската институция, и така да възвърне разделението на властите  и да служи като генератор на идеи за развитието на България в бъдеще“, заяви Любомир Господинов. Той запозна присъстващите с биографията на проф. Любомир Халачев и му даде възможност да каже защо е приел да участва в политическата надпревара за президентската институция.

„Калфин е изключително подготвен и може да даде много за България. Приех и защото смятам, че след една успешна професионална кариера като моята, човек чувства в себе си потребността да направи нещо добро и да работи за родината си, която възможност бих имал като вицепрезидент“, призна именитият професор.

Срещата завърши с призив на президента Георги Първанов към всички присъстващи, да на се поддават на тезата, че президентските избори не са важни. „Президентът представлява държавата и  може да има изключително влияние върху развитието й, така че е важно на 6-ти ноември всички да отидат да гласуват и да направят това по-съвест за най-подготвения кандидат“, заключи президентът Георги Първанов.

Пресцентър на ПП АБВ

Публикувано на 15.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни