Варна стана част от Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища

Facebook Twitter

Пристанище „Варна“ бе прието за пълноправен член на Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища „MedCruise” - най-голямото европейско круизно обединение.

В гр. Одеса, Украйна, кандидатурата на българското пристанище бе представена от директора инж. Любомир Добрев. Той разказа историята на пристанището и града, традициите и следваните високи стандарти при приемане и обслужване на пътнически кораби в град Варна, който е ключова круизна дестинация в Черно море.

Представителите на най-големите круизни оператори в света бяха запознати и с концепцията за развитие на зоната около Морска гара – Варна за един по-атрактивен вид и по-туристически вид – с арт инсталации, заведения и детска площадка.

Осъществени са контакти между варненското пристанище и гигантите в круизния бизнес – „Royal Caribbean”, „Princess”, „Costa Crociere”, „MSC Cruises” и „Celestyal Cruises”.

Асоциацията на Средиземноморските круизни пристанища (MedCruise) е създадена на 11 юни 1996 г. в Рим, Италия. Основната цел на организацията е да промотира и насърчава круизната индустрия в Средиземно море и прилежащите морета.

Информация на news.bg

Публикувано на 29.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни