Ден на отворените врати в централния клуб на АБВ във Варна

Facebook Twitter

На 20-ти Юни 2016 г. в деня на отворените врати в централния клуб на АБВ във Варна, се проведе среща дискусия посветена на предстоящите президентски избори.       

Срещате бе открита от Председателя на ГС на АБВ Варна Любомир Господинов, който запозна присъстващите с идеята клуба на АБВ да е отворен всеки понеделник от 18 часа, когато да се представят и дискутират различни теми, касаещи партия АБВ, както и обществено-политическия живот във Варна и страната. За откриването на този първи ден на отворените врати бе избрана най-важната тема, касаеща обществото ни в момента, а именно предстоящите президентски избори. Темата бе представена от народния представител от АБВ, избран от Варна - Доцент Георги Кючуков.

Доцент Кючуков каза, че въпреки ограничените си правомощия, институцията на българския президент е изключително важна, като длъжността е била заемана в миналото от много достойни българи като Д-р Желю Желев и лидерът на ПП АБВ Георги Първанов. "Трябва да се направи всичко възможно в бъдеще поста да се заеме от реално избрана от българския народ обединителна фигура, а не да бъде заета от назначена, посочена от определена политическа сила личност", категоричен бе доцент Кючуков.

По думите му досега АБВ е била твъдо за налагане в бъдеще в президентската институция на модела на силния президент, като в САЩ и Русия, но последните събития накланят везните по-скоро към модела на президент като във Френската република, където държавният глава също е силна фигура, но е контролиран в известна степен от Народното събрание.

"Бъдещия български президент освен ерудиран и квалифициран за длъжноста би трябвало да е порядъчен човек, патриот, но не националист, да е социално чувствителен към всички неправди, да е проевропейски настроен, без да е анти-руски, но същевременно и да е еврокритичен и да защитава националните български интереси", смята народният представител.

Доцент Кючуков добави, че според проучванията до момента ГЕРБ имат предимство в електоралните нагласи, но са изправени пред редица предизвикателства - новото ръководство на БСП, излизането на АБВ от власта, разцеплението в ДПС, провала на досегашния президент, излъчен от ГЕРБ, както и възможното разцепление в самата партия ГЕРБ.

"Не е ясна картината и в лявото пространство, където БСП бави топката с провеждане на допитване сред членовете си със зададени неясни и теоретични въпроси, на които каквито и да са отговоритетрудно биха предвижили БСП напред в изясняване на позицията им, или още по-малко за избирането от БСП на определен кандидат или кандидати за президентска двойка. Всичко това поставя България в странна ситуация, при която месеци преди президентските избори основните политически играчи да нямат още излъчени кандидати за президент, да няма и заявки за победа на президентските избори,като единствените партии заявили желание да спечелят тези избори са ГЕРБ и АБВ", продължи с изказването си доцент Кючуков.

Накрая Доцент Кючуков очерта позицията на партия АБВ, като изтъкна, че позицията на ръководството на партията е за включването на АБВ в широка ляво-центристка коалиция, желателно с участието на БСП, но при техен отказ с участието на широк спектър от леви, центристки и патриотични партии и организации, които с консенсус да изберат една обединителна фигура, зад която да застанат всички и която ако спечели изборите, да стане истински представител и защитник на интересите на българския народ,

В тази връзка АБВ ще изчака да мине допитването в БСП, за да се види  дали те ще бъдат за коалиционна форма на участието си в президентските избори и дали ще искат да седнат на една маса с АБВ и с другите ляво-центристки формации, за да се обединят около прнципи и изисквания за намирането на най-добрите кандидат-президентски кандидатури, т.е. за най-широка и представителна ляво-центристка коалиция.

Срещата приключи с дискусия, с много мнения и въпроси на участниците в срещата, като във всички изказания преобладаваше мнението за участие на АБВ в предстоящите президентски избори в максимално широка коалиция, както и че времето до изборите е малко и е желателно евентуалните кандидатури да бъдат изяснени и обявени в максимално кратки срокове.

Пресцентър на ПП АБВ-Варна

  • abv.varna.3.jpg

  • abv.varna.4.jpg

  • abv.varna.5.jpg

  • abv.varna.6.JPG

  • abv.varna.7.jpg

  • abv.varna.9.jpg

Публикувано на 23.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни