Румен Петков се срещна с посланика на Ливан в София Н.Пр. Тофик Жабер

Facebook Twitter

Среща в посолството на Ливан в София се състоя между председателя на ПП АБВ Румен Петков и Н.Пр. Тофик Жабер, посланик на Ливан в София. Срещата е в продължение на инициативата на ПП АБВ за възобновяване на политическите и икономически контакти с арабските страни.

Румен Петков представи информация за проведената наскоро в Ливанската република среща със Саад Харири, министър-председател на Ливан и топлото посрещане на българската делегация. Очаква се да бъде изпратена покана до Харири от страна на премиера на България Бойко Борисов за откриването на бизнес форума в София, организиран от Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Ливанско- българския бизнес съвет. В допълнение Петков разказа за срещата си в Министерството на образованието на Ливан, в резултат на която се очаква български университети да получат покани за участие в Панаира на образованието в Ливан през месец ноември тази година. Във връзка с това председателят на ПП АБВ пое ангажимента за организирането на срещи, съвместно с Н.Пр. посланик Жабер, с ръководствата на Старозагорския ветеринарен университет, Плевенския медицински университет и Аграрния университет в Пловдив, с цел бъдещо сътрудничество и обмен на студенти.

В хода на разговора посланик Жабер подчерта необходимостта да се работи в насока откриването на директна самолетна линия между София и Бейрут, което би спомогнало за увеличаване икономическите връзки между двете страни. Също така Жабер отбеляза, че понастоящем в България има около 2000 ливански граждани, които са завършили висшето си образование в български университети, създали са семейства тук и техните деца се явяват най-добрите посланици в двустранните отношения между Ливанската република и България.

Публикувано на 28.09.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни