Втори ден на Георги Първанов в Бургаска област (снимки)

Facebook Twitter

 • 5.JPG

 • 6.JPG

 • 7.JPG

Десетки жители в Бургаска област посрещнаха с надежда лидера на АБВ Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012 г.). На 31.10.2016г. той посети с. Снягово, oбщина Руен, гр. Руен, гр. Сунгурларе и гр. Карнобат. Срещна се със симпатизанти на ПП АБВ от населените места. Село Снягово беше първата спирка във втория ден от обиколката на Георги Първанов в региона.

При срещите си с хората през двата дни в областта Първанов беше придружаван от местните лица на политическите сили, които са част от Коалиция „КАЛФИН -ПРЕЗИДЕНТ“ - областният лидер на АБВАнтон Коджабашев, неговият заместник Драгомир Попов, областният лидер на „Движение Гергьовден“ Георги Маринчев и други. 

При визитата на Първанов в община Руен се видя, че местните жители имат нужда от вниманието на политиците, те търсят решение на ежедневните си проблеми.

„Нямаме намерение да водим войни, с която и да било партия. Бяхме приети добре и не съм питал никого на кого симпатизира. Говорихме си за проблемите на хората в Снягово – село, което има проблем с инфраструктурата, с високата цена на дървата и други. С каквото можем – ще помогнем, пък хората да преценят кой ги агитира заради самата партийна агитация и кой реално отива при тях, за да помогне.“, каза Първанов.

Срещите му продължиха в съседната община Сунгурларе. Там Първанов проведе разговор с кмета Васил Панделиев за финансовите трудности на Общината и за проблемите на хората. По-късно се срещна с местни жители в сградата на читалището.

„Важно е да имаме силен президент. Аз знам какви качества са необходими и твърдя, че Ивайло Калфин ги притежава повече от всеки друг. Той наистина ще влезе с летящ старт в президентската институция и ще започне работа веднага, от самото начало. Той е човек с лидерски качества. 

Надявам се българският избирател да направи разумния избор, ако това се случи, то може да бъде начало на една промяна в управлението на страната.

Едни нови предсрочни избори са необходими, защото очевидно това правителство не се справя. България има нужда от ново управление и първата стъпка трябва да бъде направена сега – на 6-ти ноември“, каза Първанов.

В Карнобат той беше посрещнат от кмета Георги Димитров.

След двудневната си визита в региона Георги Първанов обобщи, че в редиците на АБВ и „Гергьовден“ в Бургаска област има мобилизация.

„Хората си вършат работата, показват предимствата на нашия кандидат за президент, който безспорно е най-добрият. Ивайло Калфин е най-подходящ. В същото време усещам страха на хората от властта. Този вот трябва да каже: Не на страха във всяко отношение, не на омразата, не на агресията“, каза Първанов.

Той посочи, че на предстоящите президентски избори очевидно битката ще бъде тежка. „Насаждането на страх от страна на централната и местни власти е много осезателна. Вече се появяват сведения за купуване на гласове, технологията на ГЕРБ от предишни избори отново е задействана, в какви мащаби - още ми е трудно да кажа, но очевидно това ще бъде проблем и на тази кампания“, добави Първанов.

Всъщност  Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ води най-активната кампания в региона за предстоящите избори, като политическите сили, участващи в нея заявяват готовност да продължат партньорството си и след вота за държавен глава. 

Обиколката на Георги Първанов започна от Ясна поляна и включваше Приморско, Китен, Царево, Руен, Сунгурларе, Карнобат. Той се срещаше с хората в читалища, площади, заведения и получи подкрепа от ключови фактори, отговаряше на въпроси от всевъзможно естество, включително и за ежедневните страхове на хората – от мигрантския натиск, който е основната тревога на жителите на Ясна поляна, до липсата на спортни площадки в Сунгурларе.

Основното му послание беше, че на предстоящите президентски избори разумният избор е Ивайло Калфин.

„Калфин е добре познат на българския народ. Той е блестящ дипломат, човек, който намира подход и решения, ще бъде президент, който е социално ангажиран. Той е човек, който решава проблеми, а не създава такива. Не ни е необходим президент, посочен от някого – от Бойко Борисов или Корнелия Нинова например. На нас ни трябва човек, който е личност - с характер, с познания, който няма да се учи на гърба на българския народ. Такъв човек, без съмнение, е Калфин. Трябва ни личност – почтена, разумна, мъдра. Държавата ни има нужда от разум в управлението, от човек, който да не създава война между институциите, но и да бъде коректив на управлението. Това управление, което е сега, има нужда от сериозен коректив. Калфин е диалогичен човек, той общува с всички партии, религии, той ще олицетворява единството на нацията“, подчертаваше при срещите си Първанов.

Информация: burgasinfo.com

 • 21.JPG

 • 22.JPG

 • 23.JPG

 • 24.JPG

 • 25.JPG

 • 26.JPG

 • 27.JPG

 • 28.JPG

 • 29.JPG

 • 30.JPG

 • 31.JPG

 • 32.JPG

 • 33.JPG

 • 34.JPG

Публикувано на 01.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни