Ген. Михо Михов: Нашата коалиция ще актуализира пенсиите, ще настоява обучението във военните училища да се счита за трудов стаж

Facebook Twitter

Коалиция „АБВ- Движение 21“ има огромното желание законодателно да подобри мотивацията за служба на войници, сержанти и офицери. Това заяви ген. Михо Михов, водач на листата в 16 МИР Пловдив и 2 МИР Бургас при закриване на предизборната кампания под тепетата.

Той припомни, че Българската армия е неокомплектована със 7000 души, една дивизия, а военният фактор е важен за стабилността и сериозен приоритет за решаване на проблеми с миграционния натиск и защитата на страната. Тази ще бъде нашата мисия в 44-ото Народно събрание, заедно с актуализацията и преизчисляването на пенсиите на всички граждани в това число и на запасните офицери и сержанти. Те бяха орязани по времето на правителството на Иван Костов и досега не са актуализирани, припомни ген. Михо Михов. Той добави, че от коалиция „АБВ- Движение 21“ ще държат и времето, прекарано във военните училища - 4 или 5 години, също да бъде признато за трудов стаж на всички, които са ги завършили.

В листата на 16 МИР има много млади хора, които бяха особено активни в кампанията и в същото време скромни и земни хора, заяви ген. Михо Михов. След това цитира големия Николай Хайтов: "Криле има само онзи, които иска да лети" и пожела устойчив полет на всички.

След него думата взе президентът на България 2002-2012 г. Георги Първанов. "Нашата кампания беше духовна и много се радвам, че финалът е в това изключително място - Културен център "Тракарт", което ни зарежда позитивно", каза той.

Първанов сподели, че новото ръководство на АБВ му направило изключително тежък график по време на предизборната кампания, но благодарение на това има впечатление от обстановката в много райони на страната. По думите му доста хора са отчаяни и обезверени от нереализирани обещания от страна на политици досега. "Затова искрено вярвам, че ще оценят добрите наши идеи от безкрайните популистки обещания. Ще се вгледат в листите и ща направят сравнения. Ген. Михо Михов е силен избор и съм сигурен, че ще донесе добри резултати на пловдивската листа. Още по-добре е, че в бъдещото Народно събрание ще има такъв експерт по военна сигурност, дипломат и законодател", каза Георги Първанов. Той подчерта, че коалицията в Пловдив има потенциал за двама депутати.

"Ще имаме силна и качествена група в Народното събрание, защото коалицията не може да изпрати статисти в парламент. Нашите депутати ще формират бъдещите политики на България. Позволявам се един мой любим израз - ще бъдем „незаобиколим фактор“ в бъдещия парламент", добави още Георги Първанов.  Според него най-важната им задача в този момент е българската икономика да се отлепи от дъното.

Лидия Чорбанова, втора в пловдивската листа посъветва  присъстващите да не слушат фалшиви социологии. "Натискайте газта", призова тя гражданите на Пловдив.

Пресцентър ПП АБВ-Пловдив

  • mihov.plovdiv.44.JPG

  • mihov.plovdiv.46.JPG

  • mihov.plovdiv.45.JPG

  •  

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков подари на Н. Пр. Анатолий Макаров гравирана писалка със знамената на България и на Русия

АБВ България

ПП АБВ внесе два сигнала до КЕВР със съмнения за злоупотреби, които водят до повишаване цената на тока

АБВ България

За неизбежността на АЕЦ "Белене": Проф. Дуранкев в дискусия по БНТ

АБВ България

Габриела Райкова, АБВ-Младежи: Приетото в Ялта послание за мир приема до голяма степен посланията, които АБВ отправя

АБВ България

Любомира Ганчева: Катастрофата в енергетиката става необратима


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни