Ген. Михо Михов: Нашата коалиция ще актуализира пенсиите, ще настоява обучението във военните училища да се счита за трудов стаж

Facebook Twitter

Коалиция „АБВ- Движение 21“ има огромното желание законодателно да подобри мотивацията за служба на войници, сержанти и офицери. Това заяви ген. Михо Михов, водач на листата в 16 МИР Пловдив и 2 МИР Бургас при закриване на предизборната кампания под тепетата.

Той припомни, че Българската армия е неокомплектована със 7000 души, една дивизия, а военният фактор е важен за стабилността и сериозен приоритет за решаване на проблеми с миграционния натиск и защитата на страната. Тази ще бъде нашата мисия в 44-ото Народно събрание, заедно с актуализацията и преизчисляването на пенсиите на всички граждани в това число и на запасните офицери и сержанти. Те бяха орязани по времето на правителството на Иван Костов и досега не са актуализирани, припомни ген. Михо Михов. Той добави, че от коалиция „АБВ- Движение 21“ ще държат и времето, прекарано във военните училища - 4 или 5 години, също да бъде признато за трудов стаж на всички, които са ги завършили.

В листата на 16 МИР има много млади хора, които бяха особено активни в кампанията и в същото време скромни и земни хора, заяви ген. Михо Михов. След това цитира големия Николай Хайтов: "Криле има само онзи, които иска да лети" и пожела устойчив полет на всички.

След него думата взе президентът на България 2002-2012 г. Георги Първанов. "Нашата кампания беше духовна и много се радвам, че финалът е в това изключително място - Културен център "Тракарт", което ни зарежда позитивно", каза той.

Първанов сподели, че новото ръководство на АБВ му направило изключително тежък график по време на предизборната кампания, но благодарение на това има впечатление от обстановката в много райони на страната. По думите му доста хора са отчаяни и обезверени от нереализирани обещания от страна на политици досега. "Затова искрено вярвам, че ще оценят добрите наши идеи от безкрайните популистки обещания. Ще се вгледат в листите и ща направят сравнения. Ген. Михо Михов е силен избор и съм сигурен, че ще донесе добри резултати на пловдивската листа. Още по-добре е, че в бъдещото Народно събрание ще има такъв експерт по военна сигурност, дипломат и законодател", каза Георги Първанов. Той подчерта, че коалицията в Пловдив има потенциал за двама депутати.

"Ще имаме силна и качествена група в Народното събрание, защото коалицията не може да изпрати статисти в парламент. Нашите депутати ще формират бъдещите политики на България. Позволявам се един мой любим израз - ще бъдем „незаобиколим фактор“ в бъдещия парламент", добави още Георги Първанов.  Според него най-важната им задача в този момент е българската икономика да се отлепи от дъното.

Лидия Чорбанова, втора в пловдивската листа посъветва  присъстващите да не слушат фалшиви социологии. "Натискайте газта", призова тя гражданите на Пловдив.

Пресцентър ПП АБВ-Пловдив

  • mihov.plovdiv.44.JPG

  • mihov.plovdiv.46.JPG

  • mihov.plovdiv.45.JPG

  •  

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

АБВ-Младежи, с отворено писмо до институции на ЕС, призовават за деполитизиране на пандемията и солидарност, вместо санкции. Канят други младежки организации да се присъединят

АБВ България

Румен Петков дари на Светия синод писмо, подписано преди повече от век и половина от екзарх Йосиф

АБВ България

ПП АБВ с писма до държавните институции с призив за солидарност

АБВ България

ПОЗИЦИЯ – ПП АБВ с призив за солидарност в дните на криза

АБВ България

Председателят на ПП АБВ Румен Петков призова депутати и министри да си платят тестовете за COVID-19


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни