Георги Първанов: Младите хора доминираха в кампанията на Коалиция „АБВ-Движение 21“

Facebook Twitter

Коалиция „АБВ-Движение 21“ показа в тази предизборна кампания, че е алтернатива на двуполюсния модел. Това заяви президентът на Република България /2002-2012/ и основател на ПП АБВ Георги Първанов в Пловдив, който бе гост по повод нейното закриване, което се проведе в културен център „Тракарт“.

Преди това връчи награда на най-младия кандидат за народен представител в листата на 16 МИР Пловдив Радослав Ралчев. Водачът ген. Михо Михов отличи най-добре представилите се в турнира по билярд, който младежите организираха- Атанас Чернев, Милен Палазов и Стоян Попов.

Решихме да отличим младите, защото те доминираха в нашата кампания. „На своя конгрес АБВ показа, че промяната започва от нас и показа как тя може да се направи – отстъпихме крачка назад в организационно отношение, но направихме две напред в партийно.“, заяви Първанов. Той подчерта, че в ръководството и в листите са включени млади хора в сериозен баланс с опитните и утвърдените, всичките успяващи наши сънародници - кадърни, доказани професионалисти, всички с добро бъдеще в политиката.

Президентът отбеляза, че програмата на коалицията предлага работеща формула за българското управление, която включва конкретни мерки за преодоляване на демографската криза, за развитие на българския бизнес, както и в областта на военната и националната сигурност на страната. Ген. Михов отстояваше тези идеи и вярвам, че хората ще го оценят, обърна се Първанов към залата.

С огромно съжаление констатира, че останалите политически сили са отказали да участват да дебати и изрази надежда българите да намерят свои представители в българския парламент.  „АБВ и Движение 21“ имат много голям управленски потенциал, но не бихме правили безпринципни компромиси. Те са положили основите на бъдещото ползотворно сътрудничество на българската левица и политики.

Пловдивската листа е съставена от изключително качествени хора, сред тях по-възрастните кандидати са малцинство, каза ген. Михов. Той припомни, че пътят към властта неминуемо трябва да зависи от честта и призова в неделя да се гласува политически грамотно.

Нашата коалиция показа, че двете партии имат общ път и показаха как се консолидира лявото пространство, заяви втората в пловдивската листа и водач в Хасково Лидия Чорбанова.

На финала с голям интерес разгледаха експонатите на античното изкуство в емблематичната пловдивска галерия. 

Пресцентър ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни