Георги Първанов: Младите хора доминираха в кампанията на Коалиция „АБВ-Движение 21“

Facebook Twitter

Коалиция „АБВ-Движение 21“ показа в тази предизборна кампания, че е алтернатива на двуполюсния модел. Това заяви президентът на Република България /2002-2012/ и основател на ПП АБВ Георги Първанов в Пловдив, който бе гост по повод нейното закриване, което се проведе в културен център „Тракарт“.

Преди това връчи награда на най-младия кандидат за народен представител в листата на 16 МИР Пловдив Радослав Ралчев. Водачът ген. Михо Михов отличи най-добре представилите се в турнира по билярд, който младежите организираха- Атанас Чернев, Милен Палазов и Стоян Попов.

Решихме да отличим младите, защото те доминираха в нашата кампания. „На своя конгрес АБВ показа, че промяната започва от нас и показа как тя може да се направи – отстъпихме крачка назад в организационно отношение, но направихме две напред в партийно.“, заяви Първанов. Той подчерта, че в ръководството и в листите са включени млади хора в сериозен баланс с опитните и утвърдените, всичките успяващи наши сънародници - кадърни, доказани професионалисти, всички с добро бъдеще в политиката.

Президентът отбеляза, че програмата на коалицията предлага работеща формула за българското управление, която включва конкретни мерки за преодоляване на демографската криза, за развитие на българския бизнес, както и в областта на военната и националната сигурност на страната. Ген. Михов отстояваше тези идеи и вярвам, че хората ще го оценят, обърна се Първанов към залата.

С огромно съжаление констатира, че останалите политически сили са отказали да участват да дебати и изрази надежда българите да намерят свои представители в българския парламент.  „АБВ и Движение 21“ имат много голям управленски потенциал, но не бихме правили безпринципни компромиси. Те са положили основите на бъдещото ползотворно сътрудничество на българската левица и политики.

Пловдивската листа е съставена от изключително качествени хора, сред тях по-възрастните кандидати са малцинство, каза ген. Михов. Той припомни, че пътят към властта неминуемо трябва да зависи от честта и призова в неделя да се гласува политически грамотно.

Нашата коалиция показа, че двете партии имат общ път и показаха как се консолидира лявото пространство, заяви втората в пловдивската листа и водач в Хасково Лидия Чорбанова.

На финала с голям интерес разгледаха експонатите на античното изкуство в емблематичната пловдивска галерия. 

Пресцентър ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни