Георги Първанов: Младите хора доминираха в кампанията на Коалиция „АБВ-Движение 21“

Facebook Twitter

Коалиция „АБВ-Движение 21“ показа в тази предизборна кампания, че е алтернатива на двуполюсния модел. Това заяви президентът на Република България /2002-2012/ и основател на ПП АБВ Георги Първанов в Пловдив, който бе гост по повод нейното закриване, което се проведе в културен център „Тракарт“.

Преди това връчи награда на най-младия кандидат за народен представител в листата на 16 МИР Пловдив Радослав Ралчев. Водачът ген. Михо Михов отличи най-добре представилите се в турнира по билярд, който младежите организираха- Атанас Чернев, Милен Палазов и Стоян Попов.

Решихме да отличим младите, защото те доминираха в нашата кампания. „На своя конгрес АБВ показа, че промяната започва от нас и показа как тя може да се направи – отстъпихме крачка назад в организационно отношение, но направихме две напред в партийно.“, заяви Първанов. Той подчерта, че в ръководството и в листите са включени млади хора в сериозен баланс с опитните и утвърдените, всичките успяващи наши сънародници - кадърни, доказани професионалисти, всички с добро бъдеще в политиката.

Президентът отбеляза, че програмата на коалицията предлага работеща формула за българското управление, която включва конкретни мерки за преодоляване на демографската криза, за развитие на българския бизнес, както и в областта на военната и националната сигурност на страната. Ген. Михов отстояваше тези идеи и вярвам, че хората ще го оценят, обърна се Първанов към залата.

С огромно съжаление констатира, че останалите политически сили са отказали да участват да дебати и изрази надежда българите да намерят свои представители в българския парламент.  „АБВ и Движение 21“ имат много голям управленски потенциал, но не бихме правили безпринципни компромиси. Те са положили основите на бъдещото ползотворно сътрудничество на българската левица и политики.

Пловдивската листа е съставена от изключително качествени хора, сред тях по-възрастните кандидати са малцинство, каза ген. Михов. Той припомни, че пътят към властта неминуемо трябва да зависи от честта и призова в неделя да се гласува политически грамотно.

Нашата коалиция показа, че двете партии имат общ път и показаха как се консолидира лявото пространство, заяви втората в пловдивската листа и водач в Хасково Лидия Чорбанова.

На финала с голям интерес разгледаха експонатите на античното изкуство в емблематичната пловдивска галерия. 

Пресцентър ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

75 години от разгрома на фашизма

АБВ България

За съотношението „национална сигурност“ VS „трансатлантически рекет“

АБВ България

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Москва, където посети храма „Успенски събор“

АБВ България

Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи

АБВ България

Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни