Владимир Маринов: Можем да променим модела, който ни обрича на бедност и „изтичане на мозъци“

Facebook Twitter

„Сегашният модел на управление и тип икономика ни обрича на бедност и ни поставя пред опасността все повече млади хора да напускат страната“. Това заяви водачът на листата на АБВ-Движение 21 За Пловдив област Владимир Маринов  на среща с представители на бизнеса в общините Марица“ и „Родопи“. По думите му икономиката днес е „смачкана“ до нивото на производство и износ на суровини и на евтини услуги.

АБВ-Движение 21 има ясен план за ново преструктуриране на икономиката, така че тя да стане конкурентноспособна и да развива високотехнологични производства, с които да се осигури не само присъствие на международните пазари, но и добавена стойност и работни места в България.

„Ние предлагаме създаване на държавен фонд за иновации и високотехнологични експортни производства, с начален капитал от 1 млрд. лева, както и привличането на още до 500 млн. лева средства от частния сектор“, посочи водачът на листата на коалицията на модерните вляво, както наричат АБВ-Движение 21.

Фондът ще бъде управляван от Национална инвестиционна компания с професионално ръководство, назначено след международен конкурс, което ще работи под надзора на представителните организации на работодателите и синдикатите. Националната инвестиционна компания ще инвестира в стратегически бизнеси на принципа на публично-частното партньорство, придобивайки контролиращ дял в съответното предприятие. След укрепване на предприятието и постигането на определено равнище на конкурентоспособност, държавата постепенно ще продава дяловете си и ще оставя частния бизнес да поеме цялостен контрол, посочи още Владимир Маринов.

Възстановяването на държавността във всяка сфера на обществения живот, в това число и в икономиката – това е голямата битка на АБВ-Движение 21, посочи водачът на листата на коалицията в Пловдив област. „Публичен факт е, че 90 % от европейските субсидии отиват в ръцете на 7 – 8 % от земеделските производители. Когато в едно населено място има един такъв едър производител, какъв ще е вашият интерес да останете и да произвеждате? Отдавате земята си и получавате рентата и без да живеете в това населено място. Къде в този случай е държавата? Как защитава местното производство?  Как противодействаме на обезлюдяването на това населено място?“, даде пример Владимир Маринов и заяви категорично, че зад всяко едно предложение, което АБВ-Движение 21 дава – стои реална и изпълнима цифра, както и обяснението за това как ще стане промяната.

Водачът на областната листа на коалицията на модерните в ляво излиза със силен екип на предстоящия вот в неделя - „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 23.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румeн Пeткoв прeд ФAКТИ: Нe рaзбирaмe ли, чe нямaмe глaвeн прoкурoр, a cлугa нa Бoриcoв?

АБВ България

Д-р Пламена Заячка проведе среща с посланика на Руската Федерация Н. Пр. Анатолий Макаров

АБВ България

Румен Петков изрази готовност за разговор с журналист на FAZ, за да посочи всички изречени от Бойко Борисов лъжи в публикуваното интервю

АБВ България

Д-р Емил Стоименов: ПП АБВ настоява увеличението в заплатите на лекарите, медицинските сестри и санитарите да бъде окончателно, а не е само за срока на пандемията

АБВ България

Любомира Ганчева: Повторното затваряне на държавата е геноцид


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни