Владимир Маринов: Можем да променим модела, който ни обрича на бедност и „изтичане на мозъци“

Facebook Twitter

„Сегашният модел на управление и тип икономика ни обрича на бедност и ни поставя пред опасността все повече млади хора да напускат страната“. Това заяви водачът на листата на АБВ-Движение 21 За Пловдив област Владимир Маринов  на среща с представители на бизнеса в общините Марица“ и „Родопи“. По думите му икономиката днес е „смачкана“ до нивото на производство и износ на суровини и на евтини услуги.

АБВ-Движение 21 има ясен план за ново преструктуриране на икономиката, така че тя да стане конкурентноспособна и да развива високотехнологични производства, с които да се осигури не само присъствие на международните пазари, но и добавена стойност и работни места в България.

„Ние предлагаме създаване на държавен фонд за иновации и високотехнологични експортни производства, с начален капитал от 1 млрд. лева, както и привличането на още до 500 млн. лева средства от частния сектор“, посочи водачът на листата на коалицията на модерните вляво, както наричат АБВ-Движение 21.

Фондът ще бъде управляван от Национална инвестиционна компания с професионално ръководство, назначено след международен конкурс, което ще работи под надзора на представителните организации на работодателите и синдикатите. Националната инвестиционна компания ще инвестира в стратегически бизнеси на принципа на публично-частното партньорство, придобивайки контролиращ дял в съответното предприятие. След укрепване на предприятието и постигането на определено равнище на конкурентоспособност, държавата постепенно ще продава дяловете си и ще оставя частния бизнес да поеме цялостен контрол, посочи още Владимир Маринов.

Възстановяването на държавността във всяка сфера на обществения живот, в това число и в икономиката – това е голямата битка на АБВ-Движение 21, посочи водачът на листата на коалицията в Пловдив област. „Публичен факт е, че 90 % от европейските субсидии отиват в ръцете на 7 – 8 % от земеделските производители. Когато в едно населено място има един такъв едър производител, какъв ще е вашият интерес да останете и да произвеждате? Отдавате земята си и получавате рентата и без да живеете в това населено място. Къде в този случай е държавата? Как защитава местното производство?  Как противодействаме на обезлюдяването на това населено място?“, даде пример Владимир Маринов и заяви категорично, че зад всяко едно предложение, което АБВ-Движение 21 дава – стои реална и изпълнима цифра, както и обяснението за това как ще стане промяната.

Водачът на областната листа на коалицията на модерните в ляво излиза със силен екип на предстоящия вот в неделя - „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 23.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни