Владимир Маринов: АБВ-Движение 21 предлага драстично намаляване на партийните субсидии

Facebook Twitter

„Ние казахме ясно – АБВ е за драстично намаляване на партийните субсидии . Нашето предложение е те да бъдат намалени три пъти – от 12 лв. на глас – на 4 лв. на глас“. Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област Владимир Маринов в отговор на въпрос на жители на Брезово „трябва ли на фона на цялата бедност и безработица у нас политическите партии да получават такива пари“.

 „В момента размерът на субсидиите е поне три пъти по-голям от необходимото, което позволява на големи политически сили да използват средства за популистки кампании или свое партийно облагодетелстване. Като например - природните бедствия и причинените от тях огромни проблеми в страната. А с подобни неща не може да се спекулира - справянето с такива кризи е приоритет и задължение на държавата“, категоричен бе Владимир Маринов.

По думите му отговорността на всяка политическа сила личи от нейните действия. „АБВ-Движение 21 излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори с конкретни непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание. Ние не предлагаме програма по принцип и „на хартия“, а – решения, обвързани с реални действия и срокове. Защото е крайно време да сложим край на лесните обещания с ясни и изпълними послания“, заяви Владимир Маринов.  

Възстановяване на социалната справедливост и намаляване на данъчната тежест, която понасят днес хората – това цели искането на АБВ-Движение 21 за премахване на плоския данък, заяви Владимир Маринов. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата в момента от 460 лева, след това – плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %.

„Така освобождаваме от данъчно бреме най-бедните, не товарим средната класа и и изискваме малко повече от хората с много високи доходи“, посочи Владимир Марино. „Огромната мнозинство – близо 90 % от хората, ще плащат по-ниски данъци – хора със заплата от 1000 лв. на месец, например, ще плащат 46 лв. по-малко от досега. По този начин, според него, ще се осветлят и част от доходите, които в момента са в сивата икономика.

Като конкретна и непосредствена мярка АБВ-Движение 21 предлага нарастване на минималната работна заплата на 700 лв. за 4 години. „Ние не хвърляме просто някакви големи цифри в пространството – предлагаме увеличение от 11 процента на година, което е темп, подобен на този от последните години и е напълно реален и постижим“, каза Владимир Маринов. За малките фирми с до 5 работници ще се предвиди данъчен кредит от 5 хиляди лева годишно, за да могат да понесат увеличението на минималната работа заплата, добави водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област.

„Излизаме със силен екип на изборите - нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“, заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ Владимир Маринов. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров. Коалицията на модерните в ляво излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори по номер 8.

Пресцентър ПП АБВ- Пловдив област

Публикувано на 21.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни