Владимир Маринов: Време е за реална децентрализация – парите от данъци и бизнес да се връщат обратно в общините

Facebook Twitter

„Ние не сме най-многобройните, но пък сме най-единни. При нас цари единомислие и най-голямото ни предимство е, че нашата листа е изградена изцяло с местен капитал. За разлика от останалите партии, които подценяват Пловдивски регион и предлагат за водачи хора от други райони на страната". Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов на среща с хората в Съединение. За да подкрепи кандидатите за народни представители на коалицията в Съединение пристигна и създателят на ПП АБВ и президент на България (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Водач на листата в Пловдив област - 17 МИР, е Владимир Маринов. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов. „Днес България се нуждае от депутати, които са компетентни, с воля и характер. Няма да се уморя да тичам, за да подкрепям кадърни, доказали се и доказващи се в своята професия и в политиката млади хора. Затова съм тук", каза Георги Първанов и подчерта, че категорично, безусловно и аргументирано застава зад листата в регион Пловдив.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област Владимир Маринов посочи, че програма на АБВ-Движение 21 предлага конкретни решения и в същото време отчита спецификата и особеностите на всеки един регион. „Ние не говорим за решения по принцип, а за конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят“, подчерта отново Владимир Маринов.

„ Един от сериозните проблеми на общините в Пловдив е бедността, обезлюдяването на района, липсата на инфраструктура”, заяви водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област. Пред хората от Съединение той подчерта, че е крайно време да се заговори за децентрализация на националния бюджет и парите от местни данъци и бизнеса да се връщат на общините.

Като сериозен проблем пред страната Владимир Маринов определи демографската криза. Затова от Коалиция АБВ-Движение 21 предлагат  през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. „Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата“, посочи още Владимир Маринов.

„АБВ-Движение 21 излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори с конкретни непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание. Крайно време е да сложим край на лесните обещания с ясни и изпълними послания“, заяви водачът на листата в Пловдив област Владимир Маринов. По думите му, алтернативата и изненадата не тези избори ще бъде именно Коалиция АБВ-Движение 21. Коалицията на модерните в ляво излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори под номер 8 в бюлетината.

Пресцентър ПП АБВ-Повдив област

  • plovdiv.oblast.2.JPG

  • plovdiv.oblast.3.JPG

Публикувано на 16.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков по телевизия ЕВРОПА: В очите на обществото изборите са опорочени

АБВ България

На тържествената клетвена церемония кметът на община Стрелча Стойно Чачов постави началото на втория си мандат

АБВ България

Любомира Ганчева по ФОКУС: Местната власт в България е нестабилна, от което може да очакваме политическа нестабилност и в страната

АБВ България

Любомира Ганчева за Бюджет 2020: Бюджет, който бетонира статуквото и плашещо лишен от изненади

АБВ България

Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни