Георги Първанов: Посредственият модел на управление „стани да седна“ е най-голямото бедствие за страната ни

Facebook Twitter

„Стани да седна”- така изглежда управлението на България в последните няколко години. Този посредствен двуполюсен модел на управление е най-голямото бедствие за страната ни“, заяви Георги Първанов на среща-разговор с жителите на Съединение.  Основателят на ПП АБВ и президент на Република България (2002-2012 г.) подкрепи кандидатите за народни представители на Коалиция "АБВ-Движение 21" в Пловдив област по време на среща с привърженици в Съединение. Водач на листата в 17 МИР е Владимир Маринов. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов.

В разговора си с хората Георги Първанов посочи, че е време на тези избори да се случи позитивен наказателен вот с избора на разумни, професионалисти и знаещи нови 240. „Днес България се нуждае от депутати, които са компетентни, с воля и характер. Няма да се уморя да тичам, за да подкрепям кадърни, доказали се и доказващи се в своята професия и в политиката млади хора. Затова съм тук", каза Първанов и подчерта, че категорично, безусловно и аргументирано застава зад листата в регион Пловдив.

Предизборната кампания той определи като пазар, в който има партии, които обещават всичко на всеки. Внушението е, че не си струва да се гласува за нещо различно, освен за двете политически сили, управлявали досега. „ Ако на 26 март не гласуваме правилно и не променим порочния  и посредствен  в българската политика двуполюсен модел, има голяма опасност да изпуснем последния влак за България”, подчерта Георги Първанов. Пред симпатизанти в Съединение той се обяви за умерени, сдържани, но реални обещания и изрази готовност диалогът между екипа и избирателите да продължи и след изборите.

Георги Първанов остро осъди и намесата на Турция във външната ни политика. "Днес всички нива на турската държава - от посланика до министрите се намесват грубо, безпардонно, недопустимо в политиката ни. Свидетели сме на безпрецедентно поведение в най-новата ни история." Според него държавният глава трябва незабавно да свика спешно съвещание във формат Консултативен съвет за национална сигурност, за да се изготви обща позиция по въпроса с бежанците от съседката ни и тя ясно да бъде заявена пред Европейския парламент.И призова за обединение на всички политически сили по този въпрос.

Говорейки за външната политика на страната ни, Георги Първанов бе категоричен, че АБВ е единствената партия, която може да възстанови отношенията с Русия и да върне руския пазар за българските стоки. 

Пресцентър ПП АБВ-Повдив област

Публикувано на 16.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни