Георги Първанов: Посредственият модел на управление „стани да седна“ е най-голямото бедствие за страната ни

Facebook Twitter

„Стани да седна”- така изглежда управлението на България в последните няколко години. Този посредствен двуполюсен модел на управление е най-голямото бедствие за страната ни“, заяви Георги Първанов на среща-разговор с жителите на Съединение.  Основателят на ПП АБВ и президент на Република България (2002-2012 г.) подкрепи кандидатите за народни представители на Коалиция "АБВ-Движение 21" в Пловдив област по време на среща с привърженици в Съединение. Водач на листата в 17 МИР е Владимир Маринов. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов.

В разговора си с хората Георги Първанов посочи, че е време на тези избори да се случи позитивен наказателен вот с избора на разумни, професионалисти и знаещи нови 240. „Днес България се нуждае от депутати, които са компетентни, с воля и характер. Няма да се уморя да тичам, за да подкрепям кадърни, доказали се и доказващи се в своята професия и в политиката млади хора. Затова съм тук", каза Първанов и подчерта, че категорично, безусловно и аргументирано застава зад листата в регион Пловдив.

Предизборната кампания той определи като пазар, в който има партии, които обещават всичко на всеки. Внушението е, че не си струва да се гласува за нещо различно, освен за двете политически сили, управлявали досега. „ Ако на 26 март не гласуваме правилно и не променим порочния  и посредствен  в българската политика двуполюсен модел, има голяма опасност да изпуснем последния влак за България”, подчерта Георги Първанов. Пред симпатизанти в Съединение той се обяви за умерени, сдържани, но реални обещания и изрази готовност диалогът между екипа и избирателите да продължи и след изборите.

Георги Първанов остро осъди и намесата на Турция във външната ни политика. "Днес всички нива на турската държава - от посланика до министрите се намесват грубо, безпардонно, недопустимо в политиката ни. Свидетели сме на безпрецедентно поведение в най-новата ни история." Според него държавният глава трябва незабавно да свика спешно съвещание във формат Консултативен съвет за национална сигурност, за да се изготви обща позиция по въпроса с бежанците от съседката ни и тя ясно да бъде заявена пред Европейския парламент.И призова за обединение на всички политически сили по този въпрос.

Говорейки за външната политика на страната ни, Георги Първанов бе категоричен, че АБВ е единствената партия, която може да възстанови отношенията с Русия и да върне руския пазар за българските стоки. 

Пресцентър ПП АБВ-Повдив област

Публикувано на 16.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС

АБВ България

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот

АБВ България

НАЦИОНАЛНИ ПОСЛАНИЯ НА ПП АБВ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ „МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни