Найден Павлов: Примерът на АБВ да дава шанс на младите хора е респектиращ (интервю)

Facebook Twitter

Найден Павлов е инженер по транспортно строителство, председател на Общинския партиен съвет на ПП АБВ в община Хисаря, член на Националния съвет на АБВ, занимаващ се със собствен бизнес, на 32 години, женен, с две деца.

Защо е в листата на АБВ и Движение 21 за Пловдив област, водена от Владимир Маринов? 
Защото коалицията на модерните в ляво показа, че държи на реалното присъствие на хора като него – млад, с перспектива за развитие, местен човек, познаващ проблемите на малкия и среден бизнес, успял в професията си, който умело си служи с два чужди езика, казва в интервюто си пред информационния

Още за това какво е накарало млад човек като него да е в ПП АБВ – в интервю пред информационния сайт „Тракийски сят“:

Г-н Павлов , как дойде предложението да бъдете четвърти в листата на коалиция АБВ – Движение 21 в  17 – ти  Многомандатен избирателен район - Пловдив област?

Аз съм в АБВ още от създаването на политическия проект учредител съм, работил съм сериозно за каузата АБВ – така че предложението да участвам в листата, за мен бе предвидимо и очаквано.

ПП АВБ се оглавява от един начетен, специализирал в чужбина млад човек, който знае няколко чужди езици и се казва Константин Проданов. Оказа ли това влияние да се съгласите да бъдете кандидат за народен представител?

Примерът, който АБВ даде, давайки шанс на млади хора, нямащи обремененост, е преди всичко респектиращ. Константин Проданов е доказан авторитет, но водещото преди всичко беше поемането на курс към радикализация както в организационно, така и в идейно отношение. Млад човек, но вече със сериозен политически опит, също авторитет в региона на Пловдив е и водачът на листата ни Владимир Маринов.

Знаете колко празни обещания се дават преди избори от всички партии. Кое е реалното, с което бихте накарали хората да ви повярват и да гласуват за вас?

АБВ не е партия, която ще ви продаде илюзии. В състояние сме да наложим разумна и изпълнима алтернатива на популизма и празните обещания. В този смисъл приоритети на Коалиция АБВ – Движение 21 са борбата с бедността и експлоатацията, намаляване на социалните неравенства;  образование, наука, култура и здравеопазване; върховенство на закона и ефективно правосъдие; свобода и справедливост в икономиката, устойчиво развитие; сигурност за гражданите, укрепване на държавността.

С вашето четвърто място в листата ще разчитате на гласовете на избирателите от Пловдив област. Надявате ли се, обаче, на преференциални гласове от община Хисаря?

На практика  възможността за преференциален избор дава равноправна възможност на всички кандидати. В коалицията ни безусловно се толерира преференциалния вот. Контактите и работата ми са свързани с цялата област Пловдив, но като човек, роден в град  Хисаря, повечето от съгражданите ми  ме познават и работейки в нашата община,  разчитам изключително на подкрепата на моите съграждани, в които вярвам и съм убеден, че биха били удовлетворени от участие на община Хисаря в 44-тото Народно събрание. Това може да стане като отбележат в листата на АБВ и Движение 21 моя номер 4.

Предполага се,че местните хора  ще оценят факта колко хубаво е в Народното събрание да седи техен съгражданин от Хисаря... Направихте ли задълбочен анализ след срещите си с тях кое е най- важното и възможно ли е то да стане?

Исус Христос е казал: „Никой не е пророк в собствената си страна...” Но сега  най-важното е да си дадем сметка кое ни обединява, какви са първостепенните ни цели за нас като българи, които сме един велик народ, и да няма деление  и нападки, базирани изцяло на личностна основа.

Изборите за Народно събрание са непредвидими. Големите партии плащат на социологическите агенции  да посочват резултати, които им помагат в агитацията. Какви са вашите проучвания за влизането на АБВ - Движение 21 в Парламента?

Оценката за никак немалкото политическа работа е единствено и само по време на избори. Преди няколко месеца, съвсем скоро, бяха проведени избори за Президент. Резултатът на АБВ и Движение 21 е ясен – общо 200хиляди гласа. При очаквани около 3,5 милиона действителни гласове лесно може и дете да сметне, че резултатът е около 6%, което категорично трябва да разсее всички съмнения за участието на Коалиция АБВ – Движение 21 в 44-тото Народно събрание. Въпросът е с колко депутати и от кой Многомандатен избирателен район ще бъдат те. Нека си дадем сметка за възможността да имаме местен, а не спуснат представител от коя да е политическа централа от София.

Как водите агитацията си вие? Събрания, средства за информация, плакати, лозунги, лични срещи? Какво използвате?

Свидетели сме на безпардонен политически натиск по време на последните няколко проведени избори. У народа се вменява страх, страх да присъстват на каквито и да било мероприятия. Ето защо залагаме най-основно на личния контакт, да можем да покажем себе си, идеите си, но и да чуем проблемите на хората в личен разговор и в диалог в малки групи по клубове и организации. Медии, социални мрежи, печатни издания са  достъпни средства за масова информация. В началото на кампанията разпространихме първи брой на вестник – безплатно издание. В него бе поместена част от програмата и националните ни приоритети. До дни ще излезе и второ издание на вестника, изцяло ориентиран към местни политики и цели за развитие на Пловдив област. Ще бъде в достатъчен тираж, за да стигне до всеки дом в община Хисаря, както и в областта.

Г-н Павлов, това е вашата голяма стъпка към голямата политика. Ако се спънете, ще бъдете ли разочарован?

Ще цитирам един немски журналист, лека му пръст:„Да бъдеш песимист е добре, защото песимистите рядко се разочароват.”Не, аз не съм песимист – напротив! Стъпката или крачката е еднократен акт, важното е да не спираш, да не се отказваш, да се бориш – да превърнеш това в навик.

Пожелавам ви успех и дано хисарчани да разберат, че  ще бъде голяма гордост да имат свой народен представител и то не какъв да е, а земен, образован и успял млад човек. Приканете ги да гласуват за вас!

Уважаеми съграждани, нека изпратим бедността в историята с по-активна държава,  с по-справедлива данъчна система, с политика по доходите, с правила, които важат за всички!

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 16.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни