Владимир Маринов: Всички говорят за високи доходи – ние казваме как

Facebook Twitter

Повишаване на доходите, съдебна реформа и преструктуриране на икономиката. Това са част от основните приоритети, които Коалиция „АБВ-Движение 21“ поставя в програмата си за предстоящите предсрочни парламентарни избори, заяви по време на срещи в общините от Пловдивска област водачът на листата там Владимир Маринов. Коалицията на модерните в ляво излиза на вота на 26 март с бюлетина номер 8.

Всички говорят за повишаване на доходите. АБВ –Движение 21 излиза с конкретни, непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание и това е едно от нещата, които ни отличава от статуквото, заяви Владимир Маринов. „Ние предлагаме нарастване на минималната работна заплата от 460 лева на 700 лева в края на четиригодишния период. Това е ръст от 10-11 % на година – съвместим с темповете от последните години, напълно постижим и реален“, посочи водачът на листата на АБВ-Движение 21 в областта. Той добави, че предвиждат и въвеждане на минимална работна заплата за висшисти, които работят на позиции, изискващи висше образование – с 30 % над стандартната минимална работа заплата, което е 600 лв.

Възстановяване на социалната справедливост и намаляване на данъчната тежест, която понасят днес хората – това цели искането на АБВ-Движение 21 за премахване на плоския данък, заяви Владимир Маринов. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата в момента от 460 лева, след това – плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %.

Така освобождаваме от данъчно бреме най-бедните, не товарим средната класа и и изискваме малко повече от хората с много високи доходи, посочи Владимир Маринов. По този начин, според него, ще се осветлят и част от доходите, които в момента са в сивата икономика.

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи Владимир Маринов.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година.

„Като говорим за реално подпомагане на младите семейства, ние ясно казваме: В следващия парламент ще продължим да настояваме за поетапното въвеждане на безплатни детски ясли и градини, и ще го поискаме още при гледането на новата бюджетна процедура за 2017 година“, каза още водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Владимир Маринов.

„Също така предлагаме през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата“, добави Владимир Маринов.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов заяви, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър ПП АБВ- Пловдив област

Публикувано на 10.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Вълшебниците-крадци – фетиш на премиера

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни