Владимир Маринов: Всички говорят за високи доходи – ние казваме как

Facebook Twitter

Повишаване на доходите, съдебна реформа и преструктуриране на икономиката. Това са част от основните приоритети, които Коалиция „АБВ-Движение 21“ поставя в програмата си за предстоящите предсрочни парламентарни избори, заяви по време на срещи в общините от Пловдивска област водачът на листата там Владимир Маринов. Коалицията на модерните в ляво излиза на вота на 26 март с бюлетина номер 8.

Всички говорят за повишаване на доходите. АБВ –Движение 21 излиза с конкретни, непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание и това е едно от нещата, които ни отличава от статуквото, заяви Владимир Маринов. „Ние предлагаме нарастване на минималната работна заплата от 460 лева на 700 лева в края на четиригодишния период. Това е ръст от 10-11 % на година – съвместим с темповете от последните години, напълно постижим и реален“, посочи водачът на листата на АБВ-Движение 21 в областта. Той добави, че предвиждат и въвеждане на минимална работна заплата за висшисти, които работят на позиции, изискващи висше образование – с 30 % над стандартната минимална работа заплата, което е 600 лв.

Възстановяване на социалната справедливост и намаляване на данъчната тежест, която понасят днес хората – това цели искането на АБВ-Движение 21 за премахване на плоския данък, заяви Владимир Маринов. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата в момента от 460 лева, след това – плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %.

Така освобождаваме от данъчно бреме най-бедните, не товарим средната класа и и изискваме малко повече от хората с много високи доходи, посочи Владимир Маринов. По този начин, според него, ще се осветлят и част от доходите, които в момента са в сивата икономика.

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи Владимир Маринов.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година.

„Като говорим за реално подпомагане на младите семейства, ние ясно казваме: В следващия парламент ще продължим да настояваме за поетапното въвеждане на безплатни детски ясли и градини, и ще го поискаме още при гледането на новата бюджетна процедура за 2017 година“, каза още водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Владимир Маринов.

„Също така предлагаме през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата“, добави Владимир Маринов.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов заяви, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър ПП АБВ- Пловдив област

Публикувано на 10.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия

АБВ България

Румен Петков прогнозира извънредни парламентарни избори до края на тази година

АБВ България

Декларация за сваляне на санкциите срещу Куба връчи ПП АБВ на посланика на Куба у нас Н. Пр. Ямира Куето Милиан

АБВ България

ПП АБВ предоставя на вниманието на българската общественост извадки от мониторинговия Доклад на ЕК върху България, които много ясно характеризират ситуацията у нас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни