Лидия Стойкова-Чорбанова: Да върнем Пловдив на картата на значимите икономически, културни и обществени средища у нас и в Европа

Facebook Twitter

Посветила съм последните години от живота си на майчиното и детско здравеопазване. Това е каузата, за която ще се боря и която ще отстоявам в следващото Народно събрание, заяви кандидатът за депутат, която е втора в листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 16МИР-Пловдив Лидия Стойкова – Чорбанова. Пред симпатизанти тя отбеляза, че като политолог ще вложи всичките си усилия, за да бъде овладян демографският срив и ще изведат здравеопазването от колапса, който причини дългия и циничен „преход“.

През 2013 е отбелязана най-ниската раждаемост у нас от Втората световна война насам. Населението на България намалява и застарява. Обезлюдяват се и изчезват от картата цели населени места.

„Години наред данните, бележещи демографски колапс, бяха бегло отбелязвани, без решителни мерки за овладяване на негативните тенденции. Липсват и политики за повишаване на жизненото ниво на младите семейства, както и стимули за второ и трето дете в семейството“, посочи

Чорбанова. Тя увери, че ще работи Пловдив да стане пример, за това как грижите за майките и децата на България могат да се превърнат в национален приоритет.

Пред симпатизанти посочи, че се кандидатира с листата на коалиция „АБВ-Движение 21“  от Пловдив, защото градът е с особено обаяние, история и значение за страната ни. В годините на унизителния преход загуби мястото, което му се полагаше по право и се превърна в град, управляван в името на нечии лични интереси, но от нас зависи дали нещата ще останат така, отговори тя на въпрос защо заплатите под тепетата са по-ниски спрямо други по-малки общини. 

„Мисля, че е време да вземем съдбата в собствените си ръцете! Мисля, че е време да върнем Пловдив на картата на значимите икономически, културни и обществени средища, не само в България, но и в Европа. Тогава ще се повишат качеството на живот на хората и техните възнаграждения“, смята Чорбанова, която е родена и израснала в Карлово, а по майчина линия е родственица на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 06.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни