Лидия Стойкова-Чорбанова: Да върнем Пловдив на картата на значимите икономически, културни и обществени средища у нас и в Европа

Facebook Twitter

Посветила съм последните години от живота си на майчиното и детско здравеопазване. Това е каузата, за която ще се боря и която ще отстоявам в следващото Народно събрание, заяви кандидатът за депутат, която е втора в листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 16МИР-Пловдив Лидия Стойкова – Чорбанова. Пред симпатизанти тя отбеляза, че като политолог ще вложи всичките си усилия, за да бъде овладян демографският срив и ще изведат здравеопазването от колапса, който причини дългия и циничен „преход“.

През 2013 е отбелязана най-ниската раждаемост у нас от Втората световна война насам. Населението на България намалява и застарява. Обезлюдяват се и изчезват от картата цели населени места.

„Години наред данните, бележещи демографски колапс, бяха бегло отбелязвани, без решителни мерки за овладяване на негативните тенденции. Липсват и политики за повишаване на жизненото ниво на младите семейства, както и стимули за второ и трето дете в семейството“, посочи

Чорбанова. Тя увери, че ще работи Пловдив да стане пример, за това как грижите за майките и децата на България могат да се превърнат в национален приоритет.

Пред симпатизанти посочи, че се кандидатира с листата на коалиция „АБВ-Движение 21“  от Пловдив, защото градът е с особено обаяние, история и значение за страната ни. В годините на унизителния преход загуби мястото, което му се полагаше по право и се превърна в град, управляван в името на нечии лични интереси, но от нас зависи дали нещата ще останат така, отговори тя на въпрос защо заплатите под тепетата са по-ниски спрямо други по-малки общини. 

„Мисля, че е време да вземем съдбата в собствените си ръцете! Мисля, че е време да върнем Пловдив на картата на значимите икономически, културни и обществени средища, не само в България, но и в Европа. Тогава ще се повишат качеството на живот на хората и техните възнаграждения“, смята Чорбанова, която е родена и израснала в Карлово, а по майчина линия е родственица на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 06.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни