Владимир Маринов: Нуждаем се от реални действия – не от лесни обещания

Facebook Twitter

„АБВ-Движение 21 излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори с конкретни непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание. Ние не предлагаме програма по принцип и „на хартия“, а – решения, обвързани с реални действия и срокове. Защото е крайно време да сложим край на лесните обещания с ясни и изпълними послания“. Това заяви водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов по време на поредица от срещи в общините в региона в старта на предизборната кампания. Коалицията на модерното ляво излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори по номер 8.

Възстановяване на социалната справедливост и намаляване на данъчната тежест, която понасят днес хората – това цели искането на АБВ-Движение 21 за премахване на плоския данък, заяви Владимир Маринов. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата в момента от 460 лева, след това – плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %.

„Така освобождаваме от данъчно бреме най-бедните, не товарим средната класа и и изискваме малко повече от хората с много високи доходи“, посочи Владимир Марино. „Огромната мнозинство – близо 90 % от хората, ще плащат по-ниски данъци – хора със заплата от 1000 лв. на месец, например, ще плащат 46 лв. по-малко от досега. Едва тези, които получават повече от два пъти над средната заплата за страната – 1875 лв., ще плащат малко по-висока сума“, каза още водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област. По този начин, според него, ще се осветлят и част от доходите, които в момента са в сивата икономика.

Като конкретна и непосредствена мярка АБВ-Движение 21 предлага нарастване на минималната работна заплата на 700 лв. за 4 години. „Ние не хвърляме просто някакви големи цифри в пространството – предлагаме увеличение от 11 процента на година, което е темп, подобен на този от последните години и е напълно реален и постижим“, каза Владимир Маринов. За малките фирми с до 5 работници ще се предвиди данъчен кредит от 5 хиляди лева годишно, за да могат да понесат увеличението на минималната работа заплата, добави водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област.

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи Владимир Маринов.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов посочи, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Прецсентър на ПП АБВ

Публикувано на 05.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни