Владимир Маринов: По предложение на АБВ – реална помощ от 300 лв. за младите семейства в Брезово

Facebook Twitter

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ там Владимир Маринов. Коалицията на модерното ляво отива на предстоящите избори на 26 март с бюлетина номер 8.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година. Помощта е в размер на 300 лв. Сред изискванията са родителите да имат навършени 18 години и завършено не по-ниско от основно  образование, както и поне единият да е с постоянен адрес на територията на общината.

Сава Савов е категоричен, че по този начин младите семейства в Брезово ще получават реална подкрепа и това ще един от стимулите да остават, живеят и отглеждат децата си в общината.

 „Като говорим за реално подпомагане на младите семейства, ние ясно казваме: В следващия парламент ще продължим да настояваме за поетапното въвеждане на безплатни детски ясли и градини, и ще го поискаме още при гледането на новата бюджетна процедура за 2017 година“, каза водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Владимир Маринов.

„Също така предлагаме през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата“, посочи още Владимир Маринов.

Като реална стъпка за подпомагане на младите и работещи хора той посочи и въвеждането на минимална работна заплата за висшисти, които работят на позиции, изискващи висше образование – с 30 %  над стандартната – 600 лв.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област Владимир Маринов посочи взетото в Брезово решение като поредното доказателство за това, че програма на коалицията предлага конкретни решения и в същото време отчита спецификата и особеностите на всеки един регион. „Ние не говорим за решения по принцип, а за конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят“, каза Владимир Маринов.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 посочи, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 04.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков по телевизия ЕВРОПА: В очите на обществото изборите са опорочени

АБВ България

На тържествената клетвена церемония кметът на община Стрелча Стойно Чачов постави началото на втория си мандат

АБВ България

Любомира Ганчева по ФОКУС: Местната власт в България е нестабилна, от което може да очакваме политическа нестабилност и в страната

АБВ България

Любомира Ганчева за Бюджет 2020: Бюджет, който бетонира статуквото и плашещо лишен от изненади

АБВ България

Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни