Владимир Маринов: По предложение на АБВ – реална помощ от 300 лв. за младите семейства в Брезово

Facebook Twitter

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ там Владимир Маринов. Коалицията на модерното ляво отива на предстоящите избори на 26 март с бюлетина номер 8.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година. Помощта е в размер на 300 лв. Сред изискванията са родителите да имат навършени 18 години и завършено не по-ниско от основно  образование, както и поне единият да е с постоянен адрес на територията на общината.

Сава Савов е категоричен, че по този начин младите семейства в Брезово ще получават реална подкрепа и това ще един от стимулите да остават, живеят и отглеждат децата си в общината.

 „Като говорим за реално подпомагане на младите семейства, ние ясно казваме: В следващия парламент ще продължим да настояваме за поетапното въвеждане на безплатни детски ясли и градини, и ще го поискаме още при гледането на новата бюджетна процедура за 2017 година“, каза водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Владимир Маринов.

„Също така предлагаме през втората година майчинството да се изравни с размера на минималната работна заплата, но да не се обвързва с нея, тъй като това ще обрече вдигането на минималното трудово възнаграждение. Ще насърчаваме майките към връщане на работното място като идеята е те да вземат пълния размер на майчинството за първата и втората година, заедно със заплатата“, посочи още Владимир Маринов.

Като реална стъпка за подпомагане на младите и работещи хора той посочи и въвеждането на минимална работна заплата за висшисти, които работят на позиции, изискващи висше образование – с 30 %  над стандартната – 600 лв.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област Владимир Маринов посочи взетото в Брезово решение като поредното доказателство за това, че програма на коалицията предлага конкретни решения и в същото време отчита спецификата и особеностите на всеки един регион. „Ние не говорим за решения по принцип, а за конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят“, каза Владимир Маринов.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 посочи, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

Пресцентър на ПП АБВ-Пловдив

Публикувано на 04.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни