Владимир Маринов: От нас зависи да следваме посланието на възрожденците да градим силна и справедлива държава

Facebook Twitter

„На 3 март 1878 година българският народ достига своя връх и отново се връща в историята като нация и държава. Затова, и 139 години по-късно – 3 март продължава да е денят на нашето заслужено национално самочувствие и гордост. Гордост – защото българската победа не беше подарена - тя беше извоювана във вековна битка с османския поробител“.

Това заяви областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област на тържественото отбелязване на 139-тата годишнина от Освобождението на България в пловдивското село Брестник. Заедно с него, кметът на Брестник Елена Проданова, жители на селото и много гости поднесоха своята признателност пред загиналите за свободата на България.

„3 март е и денят на българската признателност към стотиците хиляди герои, дали живота си за свободата – признателност към синовете на България, но и признателност към онези руски, финландски и румънски войници и офицери, загинали тук“, добави в словото си Владимир Маринов.

Той припомни, че на този ден през 1878 година, макар и за кратко, Санстефанска България възкресява националния ни идеал за обединение. „Но българската свобода става възможна, когато се превръща в кауза на всеки един българин. Тази кауза продължава да носи силна препратка към днешния ден. И да ни кара да си задаваме въпроса -  139 години по-късно дали следваме заветите, ценностите и принципите на възрожденците  - за това да градим силна, здрава и добре уредена държава.

Такава държава, която разчита на обединените усилия на хората.

Такава държава, на която гражданинът да разчита. Защото едно от големите послания на Възраждането е посланието за социалната държава. Левски и Ботев, техните съратниците и сподвижниците им дадоха живота си не само заради националната ни независимост, но и за социалната справедливост“, каза още областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов и завърши: „От нас зависи дали ще следваме тези принципи и обединени, ще градим такава държава“. 

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 03.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни