Владимир Маринов: От нас зависи да следваме посланието на възрожденците да градим силна и справедлива държава

Facebook Twitter

„На 3 март 1878 година българският народ достига своя връх и отново се връща в историята като нация и държава. Затова, и 139 години по-късно – 3 март продължава да е денят на нашето заслужено национално самочувствие и гордост. Гордост – защото българската победа не беше подарена - тя беше извоювана във вековна битка с османския поробител“.

Това заяви областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област на тържественото отбелязване на 139-тата годишнина от Освобождението на България в пловдивското село Брестник. Заедно с него, кметът на Брестник Елена Проданова, жители на селото и много гости поднесоха своята признателност пред загиналите за свободата на България.

„3 март е и денят на българската признателност към стотиците хиляди герои, дали живота си за свободата – признателност към синовете на България, но и признателност към онези руски, финландски и румънски войници и офицери, загинали тук“, добави в словото си Владимир Маринов.

Той припомни, че на този ден през 1878 година, макар и за кратко, Санстефанска България възкресява националния ни идеал за обединение. „Но българската свобода става възможна, когато се превръща в кауза на всеки един българин. Тази кауза продължава да носи силна препратка към днешния ден. И да ни кара да си задаваме въпроса -  139 години по-късно дали следваме заветите, ценностите и принципите на възрожденците  - за това да градим силна, здрава и добре уредена държава.

Такава държава, която разчита на обединените усилия на хората.

Такава държава, на която гражданинът да разчита. Защото едно от големите послания на Възраждането е посланието за социалната държава. Левски и Ботев, техните съратниците и сподвижниците им дадоха живота си не само заради националната ни независимост, но и за социалната справедливост“, каза още областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов и завърши: „От нас зависи дали ще следваме тези принципи и обединени, ще градим такава държава“. 

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 03.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни