Владимир Маринов: От нас зависи да следваме посланието на възрожденците да градим силна и справедлива държава

Facebook Twitter

„На 3 март 1878 година българският народ достига своя връх и отново се връща в историята като нация и държава. Затова, и 139 години по-късно – 3 март продължава да е денят на нашето заслужено национално самочувствие и гордост. Гордост – защото българската победа не беше подарена - тя беше извоювана във вековна битка с османския поробител“.

Това заяви областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област на тържественото отбелязване на 139-тата годишнина от Освобождението на България в пловдивското село Брестник. Заедно с него, кметът на Брестник Елена Проданова, жители на селото и много гости поднесоха своята признателност пред загиналите за свободата на България.

„3 март е и денят на българската признателност към стотиците хиляди герои, дали живота си за свободата – признателност към синовете на България, но и признателност към онези руски, финландски и румънски войници и офицери, загинали тук“, добави в словото си Владимир Маринов.

Той припомни, че на този ден през 1878 година, макар и за кратко, Санстефанска България възкресява националния ни идеал за обединение. „Но българската свобода става възможна, когато се превръща в кауза на всеки един българин. Тази кауза продължава да носи силна препратка към днешния ден. И да ни кара да си задаваме въпроса -  139 години по-късно дали следваме заветите, ценностите и принципите на възрожденците  - за това да градим силна, здрава и добре уредена държава.

Такава държава, която разчита на обединените усилия на хората.

Такава държава, на която гражданинът да разчита. Защото едно от големите послания на Възраждането е посланието за социалната държава. Левски и Ботев, техните съратниците и сподвижниците им дадоха живота си не само заради националната ни независимост, но и за социалната справедливост“, каза още областният председател на АБВ и водач на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов и завърши: „От нас зависи дали ще следваме тези принципи и обединени, ще градим такава държава“. 

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 03.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни