Екскметът на Съединение Георги Руменов: АБВ ме спечели, защото е партия, която не говори много, а работи

Facebook Twitter

„Приех да вляза  в листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“, защото искам нещата, за които през последните години само се говори, най-накрая да се случат – да има реална промяна. АБВ с това ме спечели – с идеите си и с това, че е партия, която много не говори – в нея се работи и има резултат“.

Това заяви едно от лицата на местната власт в Съединение – председателят на Общинския съвет и бивш кмет Георги Руменов в отговор на въпрос на „Plovdiv-online“ защо е приел да влезе в листата на АБВ-Движение 21 за предстоящите парламентарни избори. Коалицията на модерното ляво отива на вота на 26 март с бюлетина номер 8.

Той не скри, че познава водача на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов отдавна и го познава като отговорен човек. „Каже ли „да“ – значи „да“, изпълнява поетия ангажимент пред хората. Ако не може – не залъгва никого“, добави Георги Руменов.

„Ние можем и ще дадем реалната алтернатива за това хората да спрат да „гласуват с отвращение за по-малкото зло“ – избор, наложен в най-лошия му вид в годините на прехода. Можем и ще дадем правото на хората да направят разумен избор, своя си избор - не наложеният от статуквото двуполюсен избор. И за това ще разчитаме не само на твърдите ни поддръжници, но и на всички хора с модерно, ляво, социално мислене. Затова и се обединихме – политическа партия АБВ и Движение 21“. Това посочи на една от първите срещи с хората в региона водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов.

Той бе категоричен, че предизборната програма на коалицията ще отчита спецификата и особеностите на региона. Ние не предлагаме решения по принцип, а конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят, каза Владимир Маринов.

Георги Руменов застана зад идеята, подкрепяна изключително от хора от местните власти в страната, за децентрализация на бюджета към общините. „Защото сегашната ситуация не само, че не работи добре за общините – немалко финансови министри използват централизацията на бюджета като инструмент за натиск по места и то чисто предизборно“, посочи съветник№1 в Съединение Георги Руменов.

Високообразовани, много млади хора, нови лица, но и хора с опит са кандидатите на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област, заявиха лидерите на двете партии преди дни, оповестявайки листите. Областният председател на АБВ Владимир Маринов, който води листата, е с утвърдено присъствие в региона и знаково лице за Община „Родопи“. Втора след него е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Освен Георги Руменов, сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов.

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 24.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни