Екскметът на Съединение Георги Руменов: АБВ ме спечели, защото е партия, която не говори много, а работи

Facebook Twitter

„Приех да вляза  в листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“, защото искам нещата, за които през последните години само се говори, най-накрая да се случат – да има реална промяна. АБВ с това ме спечели – с идеите си и с това, че е партия, която много не говори – в нея се работи и има резултат“.

Това заяви едно от лицата на местната власт в Съединение – председателят на Общинския съвет и бивш кмет Георги Руменов в отговор на въпрос на „Plovdiv-online“ защо е приел да влезе в листата на АБВ-Движение 21 за предстоящите парламентарни избори. Коалицията на модерното ляво отива на вота на 26 март с бюлетина номер 8.

Той не скри, че познава водача на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов отдавна и го познава като отговорен човек. „Каже ли „да“ – значи „да“, изпълнява поетия ангажимент пред хората. Ако не може – не залъгва никого“, добави Георги Руменов.

„Ние можем и ще дадем реалната алтернатива за това хората да спрат да „гласуват с отвращение за по-малкото зло“ – избор, наложен в най-лошия му вид в годините на прехода. Можем и ще дадем правото на хората да направят разумен избор, своя си избор - не наложеният от статуквото двуполюсен избор. И за това ще разчитаме не само на твърдите ни поддръжници, но и на всички хора с модерно, ляво, социално мислене. Затова и се обединихме – политическа партия АБВ и Движение 21“. Това посочи на една от първите срещи с хората в региона водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов.

Той бе категоричен, че предизборната програма на коалицията ще отчита спецификата и особеностите на региона. Ние не предлагаме решения по принцип, а конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят, каза Владимир Маринов.

Георги Руменов застана зад идеята, подкрепяна изключително от хора от местните власти в страната, за децентрализация на бюджета към общините. „Защото сегашната ситуация не само, че не работи добре за общините – немалко финансови министри използват централизацията на бюджета като инструмент за натиск по места и то чисто предизборно“, посочи съветник№1 в Съединение Георги Руменов.

Високообразовани, много млади хора, нови лица, но и хора с опит са кандидатите на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област, заявиха лидерите на двете партии преди дни, оповестявайки листите. Областният председател на АБВ Владимир Маринов, който води листата, е с утвърдено присъствие в региона и знаково лице за Община „Родопи“. Втора след него е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Освен Георги Руменов, сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов.

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 24.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изпрати сигнал до главния прокурор за над двойно завишена прогнозна стойност за строеж на газопровод до Свищов

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни