Владимир Маринов: „АБВ-Движение 21“ е алтернативата на модела “гласувам с отвращение за по-малкото зло“

Facebook Twitter

Владимир Маринов: „АБВ-Движение 21“ е алтернативата на модела “гласувам с отвращение за по-малкото зло“

Ние можем и ще дадем реалната алтернатива за това хората да спрат да „гласуват с отвращение за по-малкото зло“ – избор, наложен в най-лошия му вид в годините на прехода. Можем и ще дадем правото на хората да направят разумен избор, своя си избор - не наложеният от статуквото двуполюсен избор. И за това ще разчитаме не само на твърдите ни поддръжници, но и на всички хора с модерно, ляво, социално мислене. Затова и се обединихме – АБВ и Движение 21“. Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов в старта на предизборната кампания за парламентарния вот.

Повишаване на доходите, съдебна реформа и преструктуриране на икономиката са сред основните приоритети на „АБВ-Движение 21“. Коалицията на модерното ляво отива на изборите на 26 март с бюлетина №8.

„Целта на икономическата платформа, която сме подготвили е да се преборим с драстичната бедност. И това не е само лозунг – с работата си досега, в 43-то Народно събрание доказахме, че в АБВ няма празнодумие, а конкретни действия. От нас няма да чуете да хвърляме гръмки цифри в пространството, да обещаваме невиждани заплати. Ние казваме – нарастване на минималната работна заплата от 460 лв. до 700 лв. в рамките на четиригодишния период, на базата на точни анализи и разчети. Това е ръст от 10-11% и той е напълно постижим“, посочи Владимир Маринов.  

Той бе категоричен, че Коалиция „АБВ-Движение 21“ ще се бори активно за премахване на плоския данък. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум за минималната работна заплата от 460 лв., след това да има плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %. „Ако се направи тази промяна 90 на сто от хората ще плащат по-малко или толкова, колкото сега, но тежестта ще се разпределя много по-справедливо“, добави водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ в Пловдив-област.

Владимир Маринов добави още, че „АБВ-Движение 21“ има решение как да подпомогне младите родители – работещите майки. „Предлагаме майчинските през втората година да бъдат изравнени с размера на минималната работна заплата, както и тези майчински да се плащат, дори и ако майките се връщат на работа преди да е изтекъл 2-годишния период на майчинство“, даде пример Владимир Маринов.

Водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ за Пловдив област бе категоричен, че предизборната програма на коалицията ще отчита спецификата и особеностите на региона. Ние не предлагаме решения по принцип, а конкретни решения за всяка една община в областта. Хората от листата ни са местни, те познават проблемите на общините, в които живеят и работят, каза Владимир Маринов.

Високообразовани, много млади хора, нови лица, но и хора с опит са кандидатите на Коалиция „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област, заявиха лидерите на двете партии преди дни, оповестявайки листите. Областният председател на АБВ Владимир Маринов, който води листата, е с утвърдено присъствие в региона и знаково лице за Община „Родопи“. Втора след него е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, както и лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов.

Пресцентър ПП АБВ Пловдив-област

Публикувано на 24.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни