АБВ-Пловдив ще инициира референдум за възстановяване на електротранспорта в града

Facebook Twitter

АБВ-Пловдив ще инициира референдум за възстановяване на електротранспорта в града, казаха пред журналисти Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ и Кирил Чалъков председател на градската организация на партията в Пловдив.

По думите им Пловдив е единственият град в България, който е унищожил своя тролейбусен транспорт, за разлика от други 13 градове, които са го съхранили и дори доразвили.

Румен Петков цитира доклад на Министерството на транспорта от 2012 г, според койтоелектротранспорта за километър пробег е 2,5 пъти по-евтин от автобусният. "Искаме да дадем възможност на пловдивчани да направят своя информиран избор - Искат ли електротранспорт или не?", подчерта Румен Петков.

Според Кирил Чалъков в никакъв случай не трябва да се допуска унищожаване на съществуващата инфраструктура - 263 км. въздушно-контактна мрежа и 134 км. подземна мрежа, седем токоизправителни станции /подстанции/ и 4600 стълба. "Трябва да направим всичко възможно за да съхраним, това което съществува в момента", каза Чалъков. По думите му съществуващата мрежа е годна за използване и с възстановяване на вече свалените жици и малки корекции, отново по улиците на Пловдив ще могат се движат тролейбуси.

След учредяването Инициативен комитет за възстановяване на тролейбусния транспорт, политическата организация ще внесе искане за провеждане на обществено допитване в Общински съвет Пловдив.

Според тях референдума може да бъде организиран до 6 месеца.

Публикувано на 25.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ ще изпрати до парламента настояване за негласуване на предложението на правителството за F-16 и за мораториум върху сделката с изтребителите

АБВ България

Румен Петков в Шумен: ПП АБВ е в готовност за диалог за формиране на местни коалиции, на принципна основа, сериозна аргументация и с много ясен ляв - лявоцентристки профил

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни