АБВ-Пловдив ще инициира референдум за възстановяване на електротранспорта в града

Facebook Twitter

АБВ-Пловдив ще инициира референдум за възстановяване на електротранспорта в града, казаха пред журналисти Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ и Кирил Чалъков председател на градската организация на партията в Пловдив.

По думите им Пловдив е единственият град в България, който е унищожил своя тролейбусен транспорт, за разлика от други 13 градове, които са го съхранили и дори доразвили.

Румен Петков цитира доклад на Министерството на транспорта от 2012 г, според койтоелектротранспорта за километър пробег е 2,5 пъти по-евтин от автобусният. "Искаме да дадем възможност на пловдивчани да направят своя информиран избор - Искат ли електротранспорт или не?", подчерта Румен Петков.

Според Кирил Чалъков в никакъв случай не трябва да се допуска унищожаване на съществуващата инфраструктура - 263 км. въздушно-контактна мрежа и 134 км. подземна мрежа, седем токоизправителни станции /подстанции/ и 4600 стълба. "Трябва да направим всичко възможно за да съхраним, това което съществува в момента", каза Чалъков. По думите му съществуващата мрежа е годна за използване и с възстановяване на вече свалените жици и малки корекции, отново по улиците на Пловдив ще могат се движат тролейбуси.

След учредяването Инициативен комитет за възстановяване на тролейбусния транспорт, политическата организация ще внесе искане за провеждане на обществено допитване в Общински съвет Пловдив.

Според тях референдума може да бъде организиран до 6 месеца.

Публикувано на 25.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни