Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Facebook Twitter

Пловдивските общински съветници освободиха управителя на онкологичния център в града д-р Красимир Вальов. До днешното обсъждане на оставката се стигна по препоръка на здравния министър в оставка Петър Москов заради установени случаи на неправомерно извършвани операции след погрешно поставени диагнози, съобщи БНР.

С 34 гласа "за", 11 "против" и 4-ма "въздържал се" местният парламент прие внесената днес самия от Вальов оставка по здравословни причини. Съветниците решиха длъжността му временно да се заеме от проф. Мариана Янева - лекар с дългогодишен стаж в същото лечебно заведение, съобщи Дарик.

Преди началото на заседанието близо 300 медици и пациенти на центъра протестираха пред сградата на местния парламент в защита на ръководството. Един от плакатите гласи: "300 медици жертви на сделка", с който се визира, че проверката в лечебното заведение и изводите от нея са направени в услуга на частна клиника.На протеста има и множество пациенти на Онкодиспансера.

Присъстващите в залата на общинския съвет медици и пациенти също взеха думата по време на гласуването. Те говориха за икономическата атака, която се води срещу Онкодиспансера в полза на частни клиники, пише "Марица.бг". Според някои, министърът и едно предаване обслужват частния Онкодиспансер в Панагюрище.

Заради атаката, продължила цял месец, д-р Красимир Вальов е получил микроинсулт.

Информация на news.bg

Публикувано на 24.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни