Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Facebook Twitter

Пловдивските общински съветници освободиха управителя на онкологичния център в града д-р Красимир Вальов. До днешното обсъждане на оставката се стигна по препоръка на здравния министър в оставка Петър Москов заради установени случаи на неправомерно извършвани операции след погрешно поставени диагнози, съобщи БНР.

С 34 гласа "за", 11 "против" и 4-ма "въздържал се" местният парламент прие внесената днес самия от Вальов оставка по здравословни причини. Съветниците решиха длъжността му временно да се заеме от проф. Мариана Янева - лекар с дългогодишен стаж в същото лечебно заведение, съобщи Дарик.

Преди началото на заседанието близо 300 медици и пациенти на центъра протестираха пред сградата на местния парламент в защита на ръководството. Един от плакатите гласи: "300 медици жертви на сделка", с който се визира, че проверката в лечебното заведение и изводите от нея са направени в услуга на частна клиника.На протеста има и множество пациенти на Онкодиспансера.

Присъстващите в залата на общинския съвет медици и пациенти също взеха думата по време на гласуването. Те говориха за икономическата атака, която се води срещу Онкодиспансера в полза на частни клиники, пише "Марица.бг". Според някои, министърът и едно предаване обслужват частния Онкодиспансер в Панагюрище.

Заради атаката, продължила цял месец, д-р Красимир Вальов е получил микроинсулт.

Информация на news.bg

Публикувано на 24.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни