Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Facebook Twitter

Пловдивските общински съветници освободиха управителя на онкологичния център в града д-р Красимир Вальов. До днешното обсъждане на оставката се стигна по препоръка на здравния министър в оставка Петър Москов заради установени случаи на неправомерно извършвани операции след погрешно поставени диагнози, съобщи БНР.

С 34 гласа "за", 11 "против" и 4-ма "въздържал се" местният парламент прие внесената днес самия от Вальов оставка по здравословни причини. Съветниците решиха длъжността му временно да се заеме от проф. Мариана Янева - лекар с дългогодишен стаж в същото лечебно заведение, съобщи Дарик.

Преди началото на заседанието близо 300 медици и пациенти на центъра протестираха пред сградата на местния парламент в защита на ръководството. Един от плакатите гласи: "300 медици жертви на сделка", с който се визира, че проверката в лечебното заведение и изводите от нея са направени в услуга на частна клиника.На протеста има и множество пациенти на Онкодиспансера.

Присъстващите в залата на общинския съвет медици и пациенти също взеха думата по време на гласуването. Те говориха за икономическата атака, която се води срещу Онкодиспансера в полза на частни клиники, пише "Марица.бг". Според някои, министърът и едно предаване обслужват частния Онкодиспансер в Панагюрище.

Заради атаката, продължила цял месец, д-р Красимир Вальов е получил микроинсулт.

Информация на news.bg

Публикувано на 24.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни