Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Facebook Twitter

Пловдивските общински съветници освободиха управителя на онкологичния център в града д-р Красимир Вальов. До днешното обсъждане на оставката се стигна по препоръка на здравния министър в оставка Петър Москов заради установени случаи на неправомерно извършвани операции след погрешно поставени диагнози, съобщи БНР.

С 34 гласа "за", 11 "против" и 4-ма "въздържал се" местният парламент прие внесената днес самия от Вальов оставка по здравословни причини. Съветниците решиха длъжността му временно да се заеме от проф. Мариана Янева - лекар с дългогодишен стаж в същото лечебно заведение, съобщи Дарик.

Преди началото на заседанието близо 300 медици и пациенти на центъра протестираха пред сградата на местния парламент в защита на ръководството. Един от плакатите гласи: "300 медици жертви на сделка", с който се визира, че проверката в лечебното заведение и изводите от нея са направени в услуга на частна клиника.На протеста има и множество пациенти на Онкодиспансера.

Присъстващите в залата на общинския съвет медици и пациенти също взеха думата по време на гласуването. Те говориха за икономическата атака, която се води срещу Онкодиспансера в полза на частни клиники, пише "Марица.бг". Според някои, министърът и едно предаване обслужват частния Онкодиспансер в Панагюрище.

Заради атаката, продължила цял месец, д-р Красимир Вальов е получил микроинсулт.

Информация на news.bg

Публикувано на 24.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС

АБВ България

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот

АБВ България

НАЦИОНАЛНИ ПОСЛАНИЯ НА ПП АБВ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ „МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни