Георги Първанов пред пловдивчани: Ивайло Калфин ще смени правилата и ще възроди държавността в България

Facebook Twitter

„Имам самочувствието на добър президент, а сега искам още по-добър държавен глава за България и това  може да е само Ивайло Калфин“, заяви лидерът на ПП АБВ Георги Първанов, който има два успешни мандата като държавен глава, на среща с граждани на Пловдив в емблематичната за сграда - Музея на Съединението. Той поздрави организаторите – политическите сили от Коалиция „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ под тепетата, че са избрали „това свято място“ за разговора си с него.

Първанов заяви, че на предстоящия вот за държавен глава трябва да бъде избрана личност, която да провежда целите и да отстоява каузите на българската нация. И за него най-подходящ е Ивайло Калфин. „Твърдя това, защото го познавам повече от 20 години. Запознат е с президентската институция, защото беше секретар по икономическата политика там, беше стратегът, създал два чудесни документа за развитието на България за 25 години напред. Има богат опит като министър – външен и социален. Той е един управленец в най-завършен вид, когото високо ценят всички евродепутати и го поставят на най-високата стълбица на доверие и уважение. Винаги съм твърдял, че България има двама блестящи дипломати – единият е Ивайло Калфин, а другият - Ирина Бокова. Те са на „ти“ с много от европейските лидери, те владеят висшия пилотаж в свтовната дипломация. Ивайло решава, а не създава проблеми като настоящия президент. Той е солиден български държавник, който ще възроди държавността в страната“, посочи президентът /2002-2012/.

В отговор на въпрос на пловдивчанка защо останалите кандидати бягат от дебат, Първанов посочи, че другите претенденти не са подходящи за високия пост и затова се крият. Повече от 25 години съм в политиката и участвам в избори, но толкова вяла и безсъдържателна кампания досега не е имало, бе категоричен той. Според него до момента избирателите са свидетели на декламиране на някакви опорни точки и заучени текстове в рамките на 30 секунди. На практика кандидатите повтарят едно и също, само се сменят образите в рекламните клипове. Такава кампания е обидна за хората – не се дискутират проблемите, които ги вълнуват във външната политика, националната сигурност, големите енергийни проекти. Ролята на президента като социален посредник е голяма, а Ивайло доказано може това, изтъкна лидерът на ПП АБВ. Хората да не стоят вкъщи и да накажат политическата класа, като отхвърлят двуполюсната далавера и изберат трета политическа сила, която ще смени правилата, призова Първанов.

Председателят на ПП АБВ в Пловдив Кирил Чалъков припомни, че на президентския вот през 2006 г. на първия тур пловдивчани масово дават подкрепата си за Георги Първанов. Тогава близо 66 000 граждани или почти 56% са категорични в своя избор и с гласа си развенчават мита за синия Пловдив. „Нашият град определя посоката на промените, време е да потвърдим традицията с избора на Ивайло Калфин за президент“, заяви лидерът. 

АБВ-Пловдив

  • purvanov.plovdiv.02.JPG

  • purvanov.plovdiv.04.JPG

  • purvanov.plovdiv.03.JPG

Публикувано на 03.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков по телевизия ЕВРОПА: В очите на обществото изборите са опорочени

АБВ България

На тържествената клетвена церемония кметът на община Стрелча Стойно Чачов постави началото на втория си мандат

АБВ България

Любомира Ганчева по ФОКУС: Местната власт в България е нестабилна, от което може да очакваме политическа нестабилност и в страната

АБВ България

Любомира Ганчева за Бюджет 2020: Бюджет, който бетонира статуквото и плашещо лишен от изненади

АБВ България

Кметът на Стрелча Стойно Чачов: Държавата трябва да поеме ангажимента да спре децентрализацията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни