Културологът Пламена Заячка оглави младежката организация на АБВ

Facebook Twitter

Културологът Пламена Заячка оглави младежката организация на АБВ. Това стана по време на II-рата Национална младежка отчетно-изборна конференция на АБВ-Младежи. На Форума присъстваха 69 делегати, множество членове и симпатизанти на партията.  

Поздравителен адрес към конференцията изпрати ръководителят на международния отдел на   „Млада гвардия Единна Русия“ Даря Шарова. „Важно е да отбележим, че през 2016 г. “Единна Русия” и АБВ подписаха меморандум за сътрудничество и развитие на взаимоотношенията на всички нива, включително и на ниво младежки организации. За да можем да укрепим взаимодействието между нас и да продължим диалог в дух на откритост и компромис, е нужно да работим съвместно”, посочва тя.

Приветствие към конференцията  отправи и представителят на Общоруската обществена организация “Двуглав орел”  Мария Колесникова. „Особено ни е приятно, че Вашата младежка организация почита традициите на многовековната руско-българска дружба, отдава почит на руските воини, загинали при Освобождението на България от османско иго, стреми се да укрепва контактите с патриотично настроени руски младежи. В името на нашата обща памет, многовековна дружба между нашите народи, отношение на уважение към името на руските императори Александър II, Александър III, Николай II организация “Двуглав орел” от своя страна се бори за укрепване на младежки патриотични връзки на база обективно разбиране за историята на Русия и България“, заяви тя пред участниците във форума.

От името младежкия парламент към Руската Дума приветствие поднесе и  Ингрид Невенчанная. „Съществуват един особен вид отношения между народите и държавите, които се съхраняват и предават през вековете.  Събитията могат да бъдат най-различни. Това, което е важно обаче, е те да не се влияят от политическата конюнктура. Има неща много по-извисени, които не могат да бъдат променяни - това е кръвната връзка. Отношенията между България и Русия понякога са били спорни, често попадащи под влиянието на външни сили, но кръвната връзка между нашите братски народи е жива и вечна. Тази връзка бе формирана след битки рамо до рамо в името на общата цел, Освобождението на България от османско иго“,  каза тя.

Утре новоизбрания младежки лидер на АБВ Пламена Заячка ще представи ръководство на АБВ-Младежи и неговите приоритети. В пресконференцията ще участват и чуждестранните гости на Форума.

Публикувано на 01.09.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет

АБВ България

Румен Петков определи като злепоставяне начинът, по който беше посрещнат новият американски посланик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни