Константин Проданов: Предлагаме конкретни, прагматични и работещи решения

Facebook Twitter

„За мене е изключителна чест да съм в древния и славен град Стара Загора - град на възрожденци и просветители, град който стана символ на войната за освобождението ни от турско робство, град който показва какво значи да се жертваш за родината си, да си целеустремен, да дадеш всичко от себе си за свободата. Град, в който можем да намерим пример, енергия, вдъхновение  и това ново българско Възраждане, което е необходимо и в настоящия момент в нашата страна. Град, който в недалечното си минало беше известен с високата си технологична индустрия. Завод като ДЗУ будеше възхищение и завист у нашите конкуренти. За съжаление сега ситуацията е малко по-различна”, каза при представянето на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” за 27-и Старозагорски избирателен район водачът Константин Проданов, председател на АБВ. Той очерта незавидната ситуация, в която се намира страната в резултат от грабежа, който продължава вече 27 години - бедност, експлоатация, корупция, провалени здравеопазване и образование, армия в плачевно състояние. 

„Днес и сега казваме стига! 27 години грабеж и бедност е време да сложим край на всичко това! Време е за промяна, за истинска кардинална промяна, а не за имитация! И тази промяна сме ние – нашата Коалиция „АБВ и Движение 21“, категоричен е Константин Проданов. Той изтъкна, че коалицията не обещава строеж на въздушни кули и магистрали, не предлага хора, които търсят собствена изгода и келипир и тепърва ще тепърва ще придобиват професионална биография и опит. Кандидатите са хора с авторитет, с почтеност, със собствена професионална биография и опит, които още от ден първи могат да започнат да работят за страната си. И което е най-важно, хора, които ще слушат гласа на народа, ще работят за всички нас, за всички българи, а няма да търсят и да облагодетелстват себе си, добави водачът.

Той припомни традиционните леви ценности - справедливостта, солидарността, родолюбието, върху които е построена програмата на коалицията и в икономиката, и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в образованието. Активна роля на държавага, която инвестира, осигурява инвестиции, стратегическа визия и планиране, независимо от това кой е на власт. Трябва да спрем с това дребнотемие, с вторачването във върховнете на обувките си и да погледнем напред. Да видим къде искаме да бъдем след 10, 15, след 20 години и какво е необходимо, за да го постигнем. Само така може евентуално, след някоя и друга година, да се почувстваме българи в страната си, продължи Проданов. 

Той се спря и на идеята за премахване на плоския данък, въвеждане на необлагаем минимум и възприемане на скала, при която 90% от българите ще плащат по-ниски данъци.

Като много сериозен проблем той изтъкна демографската катастрофа, която е функция на първо място от бедността и ниското качество на живот. Всяка година България намалява с 50 000 души всяка година, т.е. един град като Казанлък си отива. Необходими са незабавни действия и коалиция „АБВ – Движение 21” предлага конкретна мярка – няма пречка парите за майчинство през втората година, от времето на Симеон Дянков са застинали, замръзнали в неговата ледена епоха на 340 лв., да бъдат увеличени на 460 лв. Напълно възможно е и държавата може и трябва да си го позволи детските ясли и детските градини да бъдат безплатни за всички. „Защото децата са бъдещето на България. И ако не искаме, както аз не искам, след 15 години да изпратя собствения си син с еднопосочен билет в чужбина, трябва да им създадем предпоставките да успеят в България днес и сега”, каза още водачът на листата.

Другите два ключови момента в програмата на коалицията, без които не може да има успяваща и просперираща нация саздравеопазването и образованието. „Трябва да изгоним търговците от храма! Да изгоним търговците от храма на човешкото здраве и човешкото образование. По-малко пазар! Не може човешкото здраве да бъде третирано като стока. Не може болниците да бъдат търговски дружества и да мислят единствено за печалбата си. Не може студентите и учениците да бъдат разглеждани като ходещи 1000 лева. Преди всичко тук отново трябва дългосрочна държавна визия, в центъра на  която стои човекът и неговото благо, а не стремежът към печалба и егоистичният интерес”, посочи Константин Проданов.

Той поясни, че коалицията предлага конкретни, прагматични, работещи решения, неща, които могат да се направят още в първите три месеца, след като получи законодателна инициатива. Те са свързани с по-активна политика по доходите, защото, по думите му, тази държавно узаконена  политика на умишлено поддържане на ниски възнаграждения и това да се промотира като конкурентно предимство на държавата за привличане на чужди инвестиции, граничи с национално предателство. Чуждите инвеститори заобикалят България и отиват в държави като Китай и Турция, които уж да авторитарни, но очевидно създават много по-добри условия, а нашите ниски данъци и корумпирани политици пъдят чуждите инвеститори.

Възстановяването на солидарността и нарушеното доверие между хората в обществото са предпоставка за всички промени, защото в момента ние не функционираме като общество, а като група от индивиди, в която всеки се спасява сам за себе си, каза още Проданов. Според него имаме шанс, ако всички гледаме в една посока, в името на дългосрочната цел – оцеляването на България. „Напук на всички платени социолози и анализатори, които предричат че ни чака отново двуполюсен модел, като този от най-мракобесния период от годините на прехода,  аз призовавам да се мобилизираме. Всеки от нас да даде всичко от себе си, както аз ще дам, за да бъдем не просто присъстващи, а сериозен и солиден фактор в следващия парламент. Само тогава ще можем с общи усилия да извадим страната от това тресавище, в което е затънала и за първи път от много години да погледнем напред в бъдещето с надежда и оптимизъм. Ние сме модерните леви. Аз ви желая успех и победа! На добър час!” заключи водачът на листата в 27-ти Старозагорски МИР.

Листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” е от 15 човека, средната възраст е 39 години.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

  • stz.prodanov2.JPG

  • stz.prodanov1.JPG

  • stz.prodanov3.JPG

  • stz.prodanov4.JPG

Публикувано на 07.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Христо Колев с въпрос към СОС за неизпълнено решение за мемориал на загиналите от бомбардировките през Втората световна война

АБВ България

Румен Петков: Машинният вот отново няма да се състои. Това обслужва статуквото и купувачите на гласове

АБВ България

Любомира Ганчева: Кой ще понесе отговорност за забавянето с година на „Балкански поток“. АБВ сезира прокуратурата за корупция в обществена поръчка за проект за газопровод до Свищов

АБВ България

Във Варна ПП АБВ излезе с декларация относно опасното замърсяване на водите във Варненското езеро и плажовете в морската ни столица

АБВ България

Румен Петков: Аграрният сектор е разбит. ПП АБВ настоява за възстановяване на хранителната индустрия


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни