Проф. Любомир Халачев: Трябва да се говори повече за образованието, науката и културата (видео)

Facebook Twitter

Трябва да се гордеем, че сме единственият народ, който има официален празник на своята култура и писменост, каза на среща в Стара Загора канидидатът за вицепрезидент, издигнат от коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗИДЕНТ” проф. Любимир Халачев. В навечерието на 1 ноември, Деня на будителите, акцентът в словото му, бе върху образованието, културата, моралните ценности и патриотизма. В срещата участва и председателят на ПП АБВ Георги Първанов, президент на Р България /2002-2002 г./

„При обсъждането на нашата програма си поставихме цел – да започне да се говори повече за образованието, което ще помогне на хората да получат добра работа и да направят по-добра кариера, за науката, която да помага на икономиката, за културата, която ще помогне за връщането на морала. Президентът може да зададе темата, да се обсъжда в обществото, а не да се измъкваме с общи фрази”, подчерта той.

Една от интересните идеи на кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин – проф. Любомир Халачев е създаването на карта на читалищата в България и програма за запазване и възраждане на тази уникална за страната ни форма на просветителство и културен живот.

Ако на 6 ноември народът се събуди просветлен и усмихнат, той ще гласува за Ивайло Калфин, защото той е най-добрият, най-подготвеният, най-готовият за държавен глава, каза още проф. Халачев.

Предпремиерно в Стара Загора бе представен филмът на проф. Халачев и колектив „Бойните маршове на България”, чиято официална премиера ще бъде през декември в София.

След срещата с членове и симпатизанти на ПП АБВ в Стара Загора президентът Георги Първанов разгледа експонирата във фоайето на РБ "Захарий Княжески" изложба "Шаржопедия" - политически шаржове на Стойко Сиврилов. Шаржовете на българските президенти са обособени в специален раздел, пред който той пожела да се снима.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

  • hal.par.stara.zagora1.JPG

  • hal.par.stara.zagora2.JPG

  • hal.par.stara.zagora3.JPG

Публикувано на 01.11.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ: ПП АБВ задава базови въпроси

АБВ България

Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности

АБВ България

Д-р Пламена Заячка: Правителството да спре разпоредителните сделки, защото те приличат повече на афери

АБВ България

Любомира Ганчева: Управлението на енергетиката е непоследователно, без експертиза, некадърно

АБВ България

ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ: НАЙ-ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни