И. Калфин: Аз съм най-неудобния опонент за ГЕРБ на втори тур

Facebook Twitter

"Основната ни цел е да покажем абсолютно различна физиономия на президентската институция, която през последните 5 години беше обезличена", заяви на пресконференция в Стара Загора Ивайло Калфин, кандидат за президент на Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ". Той допълни, че се притснява кандидатурата на ГЕРБ да не повтори същия сценарий и определи себе си като най-неудобния опонент на ГЕРБ на втори тур.

Ще настоявам ГЕРБ да даде оценка на Росен Плевнелиев за изминалия мандат дали е бил успешен президент, каза Ивайло Калфин. Според него Плевнелиев е бил успешен с това, че си е мълчал.

„Институцията на държавния глава няма преки изпълнителни функции, но тя може да върши нещо изключително важно. Тя може да бъде тази, която да постави въпросите на обществото. Днес те са свързани с бежанци, със сигурност, икономическо развитие, социална система. Трябва да има публичен диалог по тези теми и да има решения".

Във външно политически план има много неизползвани възможности на президентската институция, смята Ивайло Калфин - като например при темата с бежанците. Според него много често се говори за интеграцията на бежанците, но интеграцията става с хора, които са решили да останат в България, а такива няма.

Ивайло Калфин ще настоява за публични дебати в предизборната кампания. Той е категоричен, че една активна президентска институция дава достойно на българските граждани.

Информация: dariknews.bg

Публикувано на 04.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни