И. Калфин: Аз съм най-неудобния опонент за ГЕРБ на втори тур

Facebook Twitter

"Основната ни цел е да покажем абсолютно различна физиономия на президентската институция, която през последните 5 години беше обезличена", заяви на пресконференция в Стара Загора Ивайло Калфин, кандидат за президент на Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ". Той допълни, че се притснява кандидатурата на ГЕРБ да не повтори същия сценарий и определи себе си като най-неудобния опонент на ГЕРБ на втори тур.

Ще настоявам ГЕРБ да даде оценка на Росен Плевнелиев за изминалия мандат дали е бил успешен президент, каза Ивайло Калфин. Според него Плевнелиев е бил успешен с това, че си е мълчал.

„Институцията на държавния глава няма преки изпълнителни функции, но тя може да върши нещо изключително важно. Тя може да бъде тази, която да постави въпросите на обществото. Днес те са свързани с бежанци, със сигурност, икономическо развитие, социална система. Трябва да има публичен диалог по тези теми и да има решения".

Във външно политически план има много неизползвани възможности на президентската институция, смята Ивайло Калфин - като например при темата с бежанците. Според него много често се говори за интеграцията на бежанците, но интеграцията става с хора, които са решили да останат в България, а такива няма.

Ивайло Калфин ще настоява за публични дебати в предизборната кампания. Той е категоричен, че една активна президентска институция дава достойно на българските граждани.

Информация: dariknews.bg

Публикувано на 04.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни