Започна събарянето на незаконни постройки в старозагорския кв. „Лозенец”

Facebook Twitter

Тази сутрин започна разрушаването на незаконни постройки в местността Зайчева поляна в старозагорския кв. „Лозенец”. До края на деня ще бъдат премахнати 6 паянтови и 3 масиви постройки, а 17 вече са били съборени от обитаващите ги, уточняват от пресцентъра на общината. Т.нар. къщи са изградени с подръчни материали и са опасни, а във всяка от тях са се самонастанили по десетина души, придошли от различни градове, каза кметът Живко Тодоров. 

През август ще започне премахването на още 52 масивни постройки, в района покрай канала в кв."Три чучура - север" към квартал „Лозенец“, част от тях се намират в частни имоти на други собственици, а някои – върху общински терени.

През 2014 година са съборени повече от 50 незаконни жилища в парк „Борова гора“ през 2014 г. Само един от собствениците е закупил отстъпено право на строеж и е узаконил дома си.

Целта на общинската администрация е на изток от ул. „Витоша” в парк „Борова гора“, да няма изобщо строежи, предстои да се сложи ограничение и на застрояването в посока запад.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 25.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни