Три язовира в Старозагорско са в предаварийно състояние

Facebook Twitter

Три язовира в област Стара Загора са в предаварийно състояние - „Долно Сахране", община Павел Баня, „Хайдушко кладенче" и „Априлово", община Гълъбово, информира областният управител инж. Георги Ранов. Данните са от анализа на пролетната проверка на Областната междуведомствена комисия. Тя е проверила 54 водни обекта и е издала 170 предписания. Установено е, че не са изпълнени предписанията на комисията от предходни проверки в 29 язовира, сред които „Чаталка“, „Колена“, „Подслон“, „Долно сахране“, „Бялата чешма“.  Частично са изпълнени предписанията в 11 язовира, сред които яз. „Гипсово“, яз. „Даскал Атанасово“, яз. „Раднево“. Едва 12 от всички проверени язовири са без констатирани предписания и в изправно състояние, сред които яз. „Копринка“, яз. „Добри дол“, яз. „Овчарица“, яз. „Гурково“.

Общините, на чиято територия са предаварийните обекти, трябва да вземат експертно техническо решение за възстановяване или извеждане от експлоатация.

Според инж. Ранов се очаква Междуведомствената комисия да отпусне близо 1.7 млн. лв. по 6 проекта за почистване и изграждане на диги. До момента са определени 180 хил. лв. за почистване на Карадере край Ягода, речното легло на река Бедечка и езеро „Загорка“, ремонт на моста на река Гита, почистване на реката край Зимница и изграждане на дига на река Тунджа. През миналата година са били отпуснати 1.,2 млн. лева.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 07.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни