Проф. Иван Станков: Предстоят преговори за широка коалиция с партии в ляво-център

Facebook Twitter

Предстои учредяване на младежки организации на АБВ в 3 общини в област Стара Загора

Две от най-сериозните предложения на Парламентарната група на ПП АБВ за съжаление не стигнаха до гласуване, заяви на пресконференция народният представител проф. Иван СтанковТова са Стратегията за развитие на енергетиката и Стратегията за земеделието и храните.

Като успех той посочи приемането на Закона за съдебната власт, в който са залетнали голяма част от предложенията на АБВ и Закона за ветеринораномедицинската дейност, към който като специалист проф. Станков има забележки – например бързото унищожаване на цели стада при определени заболявания.

На този етап АБВ няма определен кандидат за президент, предстоят преговори за широка коалиция с партии в ляво-център, както и с патриотични формации, каза още народният представител. Ще се водят разговори за общ кандидат с БСП, Народен съюз, Гергьовден, ВМРО. До момента такива са водени, но само за подкрепа в парламента.

Според проф. Станков кандидатът за президент трябва да бъде обединител на нацията, а шансът да получипи по-широка подкрепа е ако е непартийно обвързан.

Предстои учредяване на младежки организации на АБВ в общините Мъглиж, Павел баня и Гълъбово, а след това – и на областна структура, посочи областният председател проф. Михни Люцканов. „Не гоним масовост на всяка цена, а качество на членовете ни, а на фона на предстоящите президентски избори имаме амбицията привлечем повече съмишленици и симпатизанти”, добави той. Към момента партията структури във 9 общини в област Стара Загора, работи се за изграждане и в Николаево и Опан. На местно ниво ще се водят разговори с всички леви и центристки партии, кактои с патриотичните формации.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 04.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев даде своя глас

АБВ България

Александрина Костадинова: Гласувах днес за достойното място на България в Европа

АБВ България

Любомира Ганчева: Светът се променя от твоя личен пример, не от твоето мнение!

АБВ България

Пламена Заячка: Дадох своя глас за моята битка

АБВ България

Румен Петков упражни правото си на глас


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни