Проф. Иван Станков: Предстоят преговори за широка коалиция с партии в ляво-център

Facebook Twitter

Предстои учредяване на младежки организации на АБВ в 3 общини в област Стара Загора

Две от най-сериозните предложения на Парламентарната група на ПП АБВ за съжаление не стигнаха до гласуване, заяви на пресконференция народният представител проф. Иван СтанковТова са Стратегията за развитие на енергетиката и Стратегията за земеделието и храните.

Като успех той посочи приемането на Закона за съдебната власт, в който са залетнали голяма част от предложенията на АБВ и Закона за ветеринораномедицинската дейност, към който като специалист проф. Станков има забележки – например бързото унищожаване на цели стада при определени заболявания.

На този етап АБВ няма определен кандидат за президент, предстоят преговори за широка коалиция с партии в ляво-център, както и с патриотични формации, каза още народният представител. Ще се водят разговори за общ кандидат с БСП, Народен съюз, Гергьовден, ВМРО. До момента такива са водени, но само за подкрепа в парламента.

Според проф. Станков кандидатът за президент трябва да бъде обединител на нацията, а шансът да получипи по-широка подкрепа е ако е непартийно обвързан.

Предстои учредяване на младежки организации на АБВ в общините Мъглиж, Павел баня и Гълъбово, а след това – и на областна структура, посочи областният председател проф. Михни Люцканов. „Не гоним масовост на всяка цена, а качество на членовете ни, а на фона на предстоящите президентски избори имаме амбицията привлечем повече съмишленици и симпатизанти”, добави той. Към момента партията структури във 9 общини в област Стара Загора, работи се за изграждане и в Николаево и Опан. На местно ниво ще се водят разговори с всички леви и центристки партии, кактои с патриотичните формации.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 04.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни