Общинският съвет в Стара Загора одобри съфинаниране на два проекта

Facebook Twitter

С 48 гласа „за“ общинските съветници в Стара Загора приеха решение за осигуряване на собствено финансово участие при изпълнението на проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Стара Загора”. Проектното предложение на включва рехабилитация на СОУ „Железник” и ОДЗ „Звездица”в кв. „Железник“, ОДЗ „Звънче” в кв. Три чучура – север”, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, IX ОУ „Веселин Ханчев” СОУ „Иван Вазов”. Общата стойност е над 15 млн. лева, като от тях безвъзмездната финансова помощ са 14,9 млн. лева. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ. Ремонтните дейности включват подмяна на дограми, фасади, врати, осветителни тела, ел. и ВиК инсталации, изграждане на асансьори и рампи, за да се осигури достъпна среда, топлоизолация на сградите, благоустрояване на спортни площадки, ландшафтно оформление на прилежащите пространства.

„Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора – фаза ІІ” е вторият проект, за който бе гласувано осигуряване на собствено финансово участие. Дейностите, предвидени в проектното предложение, включват реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на площадното пространство пред сградата на Общинската администрация, пешеходната зона по бул. „Цар Симеон Велики“ – от ул. „Хаджи Димитър Асенов“ до бул. „Патриарх Евтимий“, паркоустрояване на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото). Общата стойност на проектното предложение е над 16 млн. лева, от които 15,7 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, а срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ.

Съветниците подкрепиха единодушно и промени в проектното предложение „Възстановяване и усилване на носещата конструкция на сградата на покрит плувен басейн“, което е част от проекта по програма „Jessica” за цялостна рехабилитация на сградата на градския басейн. Това се налага заради допълнително установени нарушения в конструкцията. За реализирането на допълнителните дейности, както и изискванията на техническите карти на предписаните материали по проекта за възстановяване и усилване на конструктивните елементи с композитни материали, ще бъдат необходими по експертна оценка на база проект още средства в размер на 750 хил. лева. Срокът за изпълнение на обекта ще се удължи до края на месец август 2016 година.

ПП АБВ – Стара Загора, има двама общински съветници – Тихомир Димитров и Илия Златев.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 30.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни