Стара Загора е домакин Световно първенство за хора с увреден слух

Facebook Twitter

Снощи на Античния форум в Стара Загора зарочна Третото световно първенство по лека атлетика за хора с увреден слух. Състезанията ще се провеждат на Спортния комплекс „Берое“ ще бъдат домакини до 2 юли 2016 г. В 22-те дисциплини участват 350 състезатели от 33 държави.

„Добре дошли в нашия древен град! Избрахме Античния форум за церемонията по откриването, защото е свързано с нашата история . Само на 50 м оттук има паметна плоча, на която е изписано името на Фронтеро - първият римски олимпиец, живял по тези земи. Вие ще имате уникалната възможност да се състезавате на стадион „Берое“, където на 20 август 1988 г. българската атлетка Йорданка Донкова постави световен рекорд на 100 м с препятствия, непобеден и до днес.Този стадион носи невероятен емоционален заряд на всеки, който стъпи на него. В нашия исторически музей се пази парче от пети коридор, по който бяга тя, когато го постави”, каза в приветствието си зам.-кметът Красимира Чахова. Тя пожела успешни стартове на състезателите, както и да останат с незабравими спомени от Стара Загора и България.

Отборите и състезателите в продължение на 8 дни ще водят безкомпромисна и честна битка за признанието да бъдат шампиони на планетата. Приветствия към тях отправиха председателят на Спортната федерация на глухите в България Николай Николов и гл. изп. директор и генерален секретар на Международния комитет на глухите Димитрий Рябов, който съобщи, че през 1924 г. са проведени първите олимпийски игри за глухи, а България многократно е била домакин на първенства за хора с увреден слух.

Представителни групи на държавите участнички излязоха на сцената на форума със знамената на Световната спортна федерация на глухите и националните флагове. В тържествената церемония на Античния форум се представиха Държавен куклен театър Стара Загора с част от спектакъла „Фолклорна магия“, Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ и ученически мажоретен състав.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 26.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни