Павилион на поезията и православен храм ще има в новия парк в Стара Загора

Facebook Twitter

Всички възрастови групи ще имат свое кътче в продължението на новия парк в Стара Загора, предвижда идейният проект на Институте за градско планиране - София, който спечели обявения от общината конкурс. Според проекта ще бъдат обособени зони за спортни, обучителни и извънкласни дейности, православен храм, модерен парков павилион на поезията, декоративни кътове за отдих, воден акцент, катераческа стена, терени за луна парк, скейтпарк и стрийт фитнес. Те ще бъдат изградени на останалите 40 дка от бившите артилерийски казарми, прехвърлени на общината от Министерството на отбраната. С новия имот целият парк ще заеме обща площ около 130 дка.

Софийското дружество е получило най-висока комплексна оценка 90,44 т. и награда 5000 лв. и то е определено за изпълнител. Резултатите от конкурса са основание за провеждане на процедура на договаряне без обявление с избрания участник, за последваща фаза на проектиране.

На проведеното снощи обществено обсъждане на проекта представители на гражданството, Общинския съвет и професионалната гилдия имаха възможност да споделят свои мнения за проекта, както и да направят предложения, които ще бъдат разгледани от ръководството на общината, а най-добрите ще бъдат включени в реализацията.

Проектът предвижда продължение на ул. "Хр. Ботев" с две активни ленти за движение, а в двете странични ще може да се паркира. Платната бъдат разделени от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. Подземен паркинг е предвиден и до многофункционалната зала, която ще бъде построена в парка.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 21.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни