Мобилни групи следят за обществения ред в Стара Загора

Facebook Twitter

Пет мобилни групи, придвижващи се с електрически скутери, ще следят за опазването на обществения ред в Стара Загора. Екипите ще работят със стандартно работно време и ще имат право да санкционират гражданите, които нарушават общинските разпоредби за опазване на обществения ред. Инспекторите ще имат и пряка връзка с Центъра „Градска мобилност“ към Община Стара Загора, както и с полицията, за да може да реагират адекватно на различните ситуации. Общата сума за закупуване на електрическите скутери е малко над 20 хил. лева. Зареждат се при 220 V, зарядното на скутера е поставено в багажното отделение, а презареждането става за около 30 минути.

Новият вид на инспекторите и мобилността им правят много по-лесно контролирането на реда в целия град, като главно ще следят парковете и площадките, тротоарите и пешеходните алеи, които не са достъпни за инспектори с автомобили.

Екипите са от млади хора, те ще изпълняват и превантивна дейност, за което са преминали едномесечен специален курс на обучение.

Системата за санкциониране чрез подобни мобилни групи на нарушители на обществения ред е иновативна, каза началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Валери Иванов.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 14.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни