Мобилни групи следят за обществения ред в Стара Загора

Facebook Twitter

Пет мобилни групи, придвижващи се с електрически скутери, ще следят за опазването на обществения ред в Стара Загора. Екипите ще работят със стандартно работно време и ще имат право да санкционират гражданите, които нарушават общинските разпоредби за опазване на обществения ред. Инспекторите ще имат и пряка връзка с Центъра „Градска мобилност“ към Община Стара Загора, както и с полицията, за да може да реагират адекватно на различните ситуации. Общата сума за закупуване на електрическите скутери е малко над 20 хил. лева. Зареждат се при 220 V, зарядното на скутера е поставено в багажното отделение, а презареждането става за около 30 минути.

Новият вид на инспекторите и мобилността им правят много по-лесно контролирането на реда в целия град, като главно ще следят парковете и площадките, тротоарите и пешеходните алеи, които не са достъпни за инспектори с автомобили.

Екипите са от млади хора, те ще изпълняват и превантивна дейност, за което са преминали едномесечен специален курс на обучение.

Системата за санкциониране чрез подобни мобилни групи на нарушители на обществения ред е иновативна, каза началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Валери Иванов.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 14.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни