Мобилни групи следят за обществения ред в Стара Загора

Facebook Twitter

Пет мобилни групи, придвижващи се с електрически скутери, ще следят за опазването на обществения ред в Стара Загора. Екипите ще работят със стандартно работно време и ще имат право да санкционират гражданите, които нарушават общинските разпоредби за опазване на обществения ред. Инспекторите ще имат и пряка връзка с Центъра „Градска мобилност“ към Община Стара Загора, както и с полицията, за да може да реагират адекватно на различните ситуации. Общата сума за закупуване на електрическите скутери е малко над 20 хил. лева. Зареждат се при 220 V, зарядното на скутера е поставено в багажното отделение, а презареждането става за около 30 минути.

Новият вид на инспекторите и мобилността им правят много по-лесно контролирането на реда в целия град, като главно ще следят парковете и площадките, тротоарите и пешеходните алеи, които не са достъпни за инспектори с автомобили.

Екипите са от млади хора, те ще изпълняват и превантивна дейност, за което са преминали едномесечен специален курс на обучение.

Системата за санкциониране чрез подобни мобилни групи на нарушители на обществения ред е иновативна, каза началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Валери Иванов.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 14.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни