Тихомир Димитров: Ако работим за доброто на Стара Загора, ще намерим добрия тон и верните решения

Facebook Twitter

Тихомир Димитров, общински съветник от АБВ в Стара Загора, пред в. "Национална бизнес поща", за политическата 2016 г. и за най-важните приоритети в местния парламент

Един от основните проблеми, които предстои да се решат, е за чистотата на града

Сред нашите приоритети е подкрепа на бизнеса и разкриване на работни места

Трябва да се изгради цялостна стратегия относно незаконното стройтелство

Необходимо е изграждане на бизнес паркове

Ние сме против продажбата на земеделската земя

Надявам се за България да предстои спокойна политическа 2016 година, а пък работата на Общински съвет Стара Загора да е по-конструктивна, в интерес на града и на хората в Общината.

Много е важно в следващите месеци, какъв дух ще се настани в работата на съветниците. Надявам се да е на конструктивизъм, а не на противопоставяне. В този мандат на Общинския съвет са представени много партии, от целия политически спектър. Това от една страна предполага повече различия и разногласия, но от друга страна, ни обединява.

Всички декларираме, че работим за доброто на Стара Загора. Ако е така, значи ще намерим добрия тон и верните решения. Според нашата група, един от основните проблеми, които предстои да се решат, е за чистотата на града. От предния мандат има прекратена концесия, недовършена процедура... В резултат на тези административни неуредици има отстъпление от нивото на сметопочистването и изобщо на чистотата в града. Това ще бъде акцент в нашата работа и ще настояваме да намерим най-добрите решения. Още повече, че през последните 2 години бяха изградени много междублокови пространства, градини, паркове, общи площи, които сега трябва да се поддържат.

Другото важно сред нашите приоритети е подкрепа на бизнеса и разкриване на работни места. Необходимо е изграждане на бизнес паркове, чрез които да се създадат по-добри условия, както за местния бизнес, така и за бизнес отвън. По отношение на възможността за създаване на такива условия, на инфраструктура, има какво да се направи. Още повече, че беше заявено и в изказванията на кмета на общината и на други колеги.

Г-н Илия Златев, другият общински съветник от нашата група, вкара едно предложение преди няколко дни за наредба за финансово подпомагане на културните институции в Стара Загора. Става дума за изграждане на фонд, към който отделни организации от сферата на културата могат да кандидатстват за финансиране при осъществяване на нови и иновативни проекти в областта на културата.

Не на последно място бих отбелязал и проблемите с незаконното строителство, особено в кв. "Лозенец". Това е въпрос, който трябва да намери своето развитие, но не само в посока на събаряне на незаконни къщи. Трябва да се изгради цялостна стратегия на Общината. Така че, от една страна, да не се допуска незаконното строителство да се случва, особено в районите, където има компактно ромско население. А от друга страна, е нужно да се създават условия, ако хората там искат да строят, да имат по-облекчени условия за това.

Някой може да каже, че деля хората, но считам, че това е един от механизмите за регулиране на този процес. Разбира се, много е важно, по-добре и по-последователно да се върви при управление на общинската собственост. Като пример - ние сме против продажбата на земеделската земя. Начинът на управление и стопанисване на земеделските земи и пасища има резерви, има насоки, които могат да се променят и подобрят.

Източник: в. Национална бизнес поща - стр. 6, 7

Публикувано на 19.01.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни