Тихомир Димитров: Ако работим за доброто на Стара Загора, ще намерим добрия тон и верните решения

Facebook Twitter

Тихомир Димитров, общински съветник от АБВ в Стара Загора, пред в. "Национална бизнес поща", за политическата 2016 г. и за най-важните приоритети в местния парламент

Един от основните проблеми, които предстои да се решат, е за чистотата на града

Сред нашите приоритети е подкрепа на бизнеса и разкриване на работни места

Трябва да се изгради цялостна стратегия относно незаконното стройтелство

Необходимо е изграждане на бизнес паркове

Ние сме против продажбата на земеделската земя

Надявам се за България да предстои спокойна политическа 2016 година, а пък работата на Общински съвет Стара Загора да е по-конструктивна, в интерес на града и на хората в Общината.

Много е важно в следващите месеци, какъв дух ще се настани в работата на съветниците. Надявам се да е на конструктивизъм, а не на противопоставяне. В този мандат на Общинския съвет са представени много партии, от целия политически спектър. Това от една страна предполага повече различия и разногласия, но от друга страна, ни обединява.

Всички декларираме, че работим за доброто на Стара Загора. Ако е така, значи ще намерим добрия тон и верните решения. Според нашата група, един от основните проблеми, които предстои да се решат, е за чистотата на града. От предния мандат има прекратена концесия, недовършена процедура... В резултат на тези административни неуредици има отстъпление от нивото на сметопочистването и изобщо на чистотата в града. Това ще бъде акцент в нашата работа и ще настояваме да намерим най-добрите решения. Още повече, че през последните 2 години бяха изградени много междублокови пространства, градини, паркове, общи площи, които сега трябва да се поддържат.

Другото важно сред нашите приоритети е подкрепа на бизнеса и разкриване на работни места. Необходимо е изграждане на бизнес паркове, чрез които да се създадат по-добри условия, както за местния бизнес, така и за бизнес отвън. По отношение на възможността за създаване на такива условия, на инфраструктура, има какво да се направи. Още повече, че беше заявено и в изказванията на кмета на общината и на други колеги.

Г-н Илия Златев, другият общински съветник от нашата група, вкара едно предложение преди няколко дни за наредба за финансово подпомагане на културните институции в Стара Загора. Става дума за изграждане на фонд, към който отделни организации от сферата на културата могат да кандидатстват за финансиране при осъществяване на нови и иновативни проекти в областта на културата.

Не на последно място бих отбелязал и проблемите с незаконното строителство, особено в кв. "Лозенец". Това е въпрос, който трябва да намери своето развитие, но не само в посока на събаряне на незаконни къщи. Трябва да се изгради цялостна стратегия на Общината. Така че, от една страна, да не се допуска незаконното строителство да се случва, особено в районите, където има компактно ромско население. А от друга страна, е нужно да се създават условия, ако хората там искат да строят, да имат по-облекчени условия за това.

Някой може да каже, че деля хората, но считам, че това е един от механизмите за регулиране на този процес. Разбира се, много е важно, по-добре и по-последователно да се върви при управление на общинската собственост. Като пример - ние сме против продажбата на земеделската земя. Начинът на управление и стопанисване на земеделските земи и пасища има резерви, има насоки, които могат да се променят и подобрят.

Източник: в. Национална бизнес поща - стр. 6, 7

Публикувано на 19.01.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни