Румен Петков с покана към останалите водачи на листи за бъдещето на плевенския бизнес

Facebook Twitter

Водачът на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ отправи покана за среща към останалите водачи на листи за Плевенска област, както и към областния управител.  

Целта на срещата е да се защити плевенския бизнес и българската индустрия. 

„Основния ми мотив за това е писмо от корпорация „Тошиба“, което е предоставено на вниманието на НЕК. В него „Тошиба“ казва, че „се радва да предостави препоръка за потенциално дружество, което да се вземе предвид от НЕК за изпълнението на инсталационните услуги – местно българско дружество, наречено ВАПТЕХ ЕООД. Познаваме ВАПТЕХ от доста дълго време, всъщност ВАПТЕХ и дружество, изпълнило монтажните работи на обекта за турбинно-генераторното оборудване на Тошиба по време на етапа на изграждане на помпена водноелектрическа централа Чаира през 80-те и 90-те години на миналия век – по онова време името му е дружество „Вапцаров“. Тъй като е запознато и има опит за съществуващото в помпена станция водноелектрическа централа Чаира оборудване на Тошиба, разполага със съответните референции….по наше мнение е българското дружество, което отговаря на всички условия за извършване на всички видове инсталационни работи на турбинно-генераторното оборудване на Тошиба в помпена водноелектрическа централа Тошиба“, заяви Румен Петков.

Според него това е много ярък пример за нихилизма на българските власти, когато става дума за българския потенциал и за индустриалните ни възможности като държавата. „Да ангажираш „Тошиба“ с ясното съзнание, че те ще наемат като подизпълнител „Вапцаров“, те да са с ясното съзнание какъв е нашият потенциал, не мога да го определя като нищо друго освен национален нихилизъм. Моят апел към останалите водачи на листи е ние да искаме среща с ръководството на НЕК и министерството. Аз се притеснявам, че нито ръководството на „Вапцаров“, нито синдикатите имат това писмо. Моето настояване ще бъде да се обединим и да намерим решението си сега и веднага“, заяви Румен Петков.

Срещата ще се проведе до края на седмицата.

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 14.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни