Румен Петков повежда листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” в Плевен

Facebook Twitter

АБВ предлага на Плевен добрия, почтен и предсказуем избор

Румен Петков повежда листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” в Плевен, която бе официално регистрирана в РИК за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. „Успяхме да структурираме една много добре балансирана листа в трите направления – като възрастова структура, като териториална разположеност и като гаранция за това, че половете са равнопоставени“, заяви Петков.

Веднага след него в листата следват  Цветан Антов, Радосвета Маджарова от „Движение 21“, Любо Мачев, Николай Петров, Петранка Антонова. „Листата е пълна, от 18 души в нея има хора, които имат солидни професионални биографии като работа в социалната сфера, юристи, хора, които се свързани с изкуството, хора от малкия и средния бизнес, които имат силно представяне в местните органи за самоуправление. Влизаме в предстоящата надпревара със самочувствието на хора, които излъчват професионализъм, почтеност и предсказуемост, която е необходима повече от всякога на българските граждани”, посочи  още Румен Петков. Той бе категоричен, че всеки от участниците  ясно осъзнава отговорността, която поема за следващите 4 години, защото по стратегическите за Плевен въпроси от ПП АБВ са имали достатъчно последователна позиция през годините, за разлика от всички останали участници в политическата надпревара.

„Ние сме били винаги последователни в позицията си за развитието на енергетиката - искаме „Южен поток“, защото ще мине през 6 от общините в Плевенска област. Като говорим за самочувствие и почтеност, част от нас са взимали ключови за себе си политически решения във връзка с това, че не искаме да сме част от лъжата. Мисля, че ако плевенчани направят силния и почтения избор, ще имаме добро представителство на Плевенския район в следващия парламент”,  добави Петков. Той прогнозира  два мандата от 15-ти Плевенски МИР за Коалиция „АБВ – Движение 21.

На въпрос на журналисти как ще коментира другите участници в политическата надпревара, членът на ИБ на АБВ заяви, че ако Цецка Цачева не води листата на ГЕРБ в Плевен, това ще бъде трудно обяснимо от гледна точка на морала. „Цецка е почтен човек и не може да е два мандата председател на НС, кандидат за президент, и по неясни критерии изведнъж да й кажат, че последният месец е станала излишна. Който и да е водач на листата на ГЕРБ съм сигурен, че ще се чувства некомфортно. Казвам го като човек, който е в много добри човешки отношения с г-н Ивайло Московски. И го казвам като човек, който е убеден, че на България й трябват хора с политически опит и подготовка. Другите листи не бих могъл да коментирам, защото там има неяснота, но има и напрежение”.

В заключение той коментира в национален план  и трусовете в БСП и в Патриотичния фронт. Според него те  не вещаят нищо добро в средносрочна перспектива. „Листата на БСП във Видин практически се разпадна, не е по-различна ситуацията и в Разград. Пловдив окръг обявиха ген. Шивиков, след това го изритаха буквално. Когато ползваш хората като бърсалки, когато демонстрираш арогантност пред обществото, всички български граждани трябва да си дават сметка, че става дума за видима непочтеност. При БСП се налага впечатлението, че една част от дейците му се водят от максимата „Няма срамна работа, стига да е добре платена”. Ако тези началници не са баш началници, те са недоволни. Обществото трябва да си дава сметка пред какви избори е изправено”. 

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 20.02.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни