Георги Първанов в Кнежа: Ивайло Калфин е от хората, които решават, а не създават проблеми

Facebook Twitter

Грешно е на предстоящите президентски избори да сядаме и да се броим по партии и накрая отново да изберем някой като Росен Плевнелиев“. Това каза при гостуването си в Кнежа днес председателят на ПП АБВ президентът Георги Първанов. Заедно с областния лидер на АБВ Цветан Антов пред жителите на общината той представи кандидатурата за държавен глава на България на Ивайло Калфин, издигнат от Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ". Георги Първанов заяви, че целта на президентския вот е да бъде избран възможно най-силният, най-убедителният и най-достоен кандидат за български президент – независимо от коя партия е той.

Убеден съм, а и мнението на хората, с които имам възможност да разговарям е същото, че единственият, който става за президент е Ивайло Калфин“, се обърна към жителите на Кнежа Георги Първанов, отбелязвайки, че той е блестящ дипломат и допълвайки, че от съвременната българска дипломация би поставил до него само Ирина Бокова.

„Той беше най-добрият ни евродепутат и това не е оценка на АБВ, а на европейските издания, следящи работата на Европарламента“, каза Първанов. Лидерът на АБВ изтъкна, че Калфин и в момента е в Европа, където работи по бюджетната рамка на Европейския съюз за близките десет години, което е изключителна оценка за неговите качества, като финансист и икономист. „Какво по-добро от това във времена на тежка икономическа криза начело на българската държава да застане човек, който е на „ти“ с финансите и прави европейският бюджет“, не скри Георги Първанов.

На срещата в Кнежа Първанов посочи също така, че Калфин е от хората, които решават проблеми, а не ги създават, както прави настоящият президент. Като примери той посочи заслугата на Ивайло Калфин по онова време за освобождаването на българските медици в Либия, фактът, че благодарение на него еврото бе изписано и на кирилица, както и постигането на Тройния енергиен шлем – АЕЦ „Белене“, газопроводът „Южен поток“ и петролопроводът „Бургас – Александруполис“. „Едва ли за тези 25 години има други проекти, които могат да гарантират на държавата ни подобни инвестиции, каквито този Троен шлем“, каза още Георги Първанов.

Пресцентър ПП АБВ

  • Kneja1.JPG

  • Kneja2.JPG

  • Kneja3.JPG

Публикувано на 18.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Петър Първанов: За пандемията от калинки в институциите ваксини ще се намерят много трудно

АБВ България

Любомира Ганчева във Вечерното шоу на Слави Трифонов: В България един от трима души стои на студено и тъмно заради цените на тока

АБВ България

Румен Петков по ФОКУС: Датата за провеждане изборите буди въпроси. Очаквам брутален натиск от страна на Борисов върху администрацията и бизнеса

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Очевидна е необходимостта да бъде разследвана СЗО и действията срещу COVID-19 (ВИДЕО)

АБВ България

Проф. Янко Янев: АЕЦ „Белене“ трябва да се построи, ако България иска енергийна сигурност


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни