Георги Първанов и Кирил Цочев закриха кампанията в Русе

Facebook Twitter

„АБВ и Движение 21“: Съвместно можем да превърнем „малката Виена“ в истинска Виена

Немалка част от обещанията на останалите партии и коалиции по време на предизборната кампания са неща, по които АБВ работи отдавна, заяви в Русе Георги Първанов

Не се съмнявам, че съвместно можем да се опитаме да решаваме проблемите за повишаване качеството на живот и жизненото равнище на хората от „малката Виена“, която можем да превърнем в истинска Виена. Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ и Движение 21“ в 19-и МИР-Русе Кирил Цочев по време на официалното закриване на предизборната кампания на коалицията.

„Кампанията ни бе сред хората в диалог за проблемите на русенци и хората от областта. Ние не участвахме в махленските свади на другите. Като модерна лява партия, съчетаваща опит и знание, мъдрост и младост, се стремим да решаваме проблемите на хората. Сред тях са неизползваният хидроенергиен и плавателен потенциал на река Дунав, разширяване на Дунав мост, подобряване на транспортните връзки. Русе трябва да е град на знанията и иновациите“, коментира още Цочев.

На събитието присъства Георги Първанов, президент на Република България (2002 – 2012) и основател на ПП АБВ и всички членове на листата. 

„В цялата страна ние излизаме с листи от доказани хора, които са направили много и имат потенциал да направят още повече. Това важи и за Русе. Г-н Цочев е помагал на Русе и може да помага още“, категоричен бе Георги Първанов.

Той не пропусна да напомни, че немалка част от обещанията на останалите партии и коалиции по време на предизборната кампания са неща, по които АБВ работи отдавна.

„Обещават вдигане на заплати и пенсии, но ние вече сме го правили с Ивайло Калфин и неговия екип, както и парламентарната група на АБВ. Предлагат индустриален фонд, няма лошо, но по наше настояване вече има ангажимент за подкрепа на иновативния бизнес. Най-важната цел на всички обаче трябва да е битката с демографската криза, която има реална опасност да се превърне в катастрофа. Ако сега се вземем в ръце и се реализират голяма част от идеите ни ще има ефект, но той ще се усети най-видимо едва след 15-20 години. Затова предлагаме – увеличение на майчинските, възможност за майките на втората година да се върнат на работа, запазвайки наред със заплатата и обезщетението за майчинство, безплатни ясли и детски градини. Необходимо е и сериозно увеличение на доходите на учителите и лекарите. Длъжни сме да се обърнем с лице към проблемите на образованието“, каза още президентът Първанов, който призова присъстващите да не се влияят и на социолозите, които работят в услуга на двете партии.

Информация: http://ruse.topnovini.bg

 

Публикувано на 23.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни