АБВ-Русе с критика към икономическата политика и плановете за увеличение на данък „Сгради“ в града

Facebook Twitter

ПП АБВ разпространи декларация против планираното от администрацията на Община Русе увеличение на данък „Сгради“.

Предложението на кмета Пламен Стоилов предвижда увеличение на данък „Сгради“, като от неговата администрация защитиха това като част от дългосрочна устойчива политика в сферата, а не закърпване на бюджета.

„През последните няколко години Общинската администрация не предприе инициативи за подобряването на икономическия климат в община Русе и не се възползва пълноценно от възможностите на европейските програми, което доведе до постепенно намаляване на приходите от данъци и намаляване на интереса на инвеститори. Наблягаше се на инвестиции във инфраструктурни проекти, които не допринасят за генерирането на данъци. Бюджетите на общината през последните години не стимулираха развитието на общината. Тези фактори доведоха до настоящото предложение на кмета на Общината за повишаване на местните данъци с около 70 %, което може да осигури „спокойствие” на администрацията, но ще утежни живота на русенци“, се посочва в декларацията,подписана от Стeлиян Стефанов - председател на Общинския съвет на ПП АБВ – Русе.

Той е категоричен, че в „днешната ситуация на политическа безтегловност и трудно овладявана инфлация безотговорно е да се увеличават местните данъци, вместо да се потърсят резерви и средства за повишаване на събираемостта им“.

„Ако общинските съветници подкрепят това предложение на кмета, ще се влоши социално положение на много от гражданите в общината. Предложеното от кмета повишаване на данъците ще се отрази негативно и на икономически активните граждани, и на бизнеса в Русе. Подобни авантюристични действия сриват доверието на гражданите, дадено на управляващите в аванс!“, коментира още Стефанов.

Вместо това от Общинското ръководство на Политическа партия АБВ предлагат усилията да се насочат към пълноценно използване на възможностите за финансиране по проекти за развитие на Общината, включително с партньорски инициативи. Те настояват да се анализират всички резерви и да се предприемат ефективни действия по управлението на общинските дейности с програма за финансова стабилизация на Общината, както и да се осигури ефективен и ефикасен обществен контрол на изразходването на публичните ресурси по всеки проект, за всяка обществена поръчка и за всеки общински ресор.

Информация: topnovini.bg

Публикувано на 14.12.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни