АБВ-Русе с критика към икономическата политика и плановете за увеличение на данък „Сгради“ в града

Facebook Twitter

ПП АБВ разпространи декларация против планираното от администрацията на Община Русе увеличение на данък „Сгради“.

Предложението на кмета Пламен Стоилов предвижда увеличение на данък „Сгради“, като от неговата администрация защитиха това като част от дългосрочна устойчива политика в сферата, а не закърпване на бюджета.

„През последните няколко години Общинската администрация не предприе инициативи за подобряването на икономическия климат в община Русе и не се възползва пълноценно от възможностите на европейските програми, което доведе до постепенно намаляване на приходите от данъци и намаляване на интереса на инвеститори. Наблягаше се на инвестиции във инфраструктурни проекти, които не допринасят за генерирането на данъци. Бюджетите на общината през последните години не стимулираха развитието на общината. Тези фактори доведоха до настоящото предложение на кмета на Общината за повишаване на местните данъци с около 70 %, което може да осигури „спокойствие” на администрацията, но ще утежни живота на русенци“, се посочва в декларацията,подписана от Стeлиян Стефанов - председател на Общинския съвет на ПП АБВ – Русе.

Той е категоричен, че в „днешната ситуация на политическа безтегловност и трудно овладявана инфлация безотговорно е да се увеличават местните данъци, вместо да се потърсят резерви и средства за повишаване на събираемостта им“.

„Ако общинските съветници подкрепят това предложение на кмета, ще се влоши социално положение на много от гражданите в общината. Предложеното от кмета повишаване на данъците ще се отрази негативно и на икономически активните граждани, и на бизнеса в Русе. Подобни авантюристични действия сриват доверието на гражданите, дадено на управляващите в аванс!“, коментира още Стефанов.

Вместо това от Общинското ръководство на Политическа партия АБВ предлагат усилията да се насочат към пълноценно използване на възможностите за финансиране по проекти за развитие на Общината, включително с партньорски инициативи. Те настояват да се анализират всички резерви и да се предприемат ефективни действия по управлението на общинските дейности с програма за финансова стабилизация на Общината, както и да се осигури ефективен и ефикасен обществен контрол на изразходването на публичните ресурси по всеки проект, за всяка обществена поръчка и за всеки общински ресор.

Информация: topnovini.bg

Публикувано на 14.12.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Златица Магдалена Иванова представи листата за общински съветници пред съгражданите си

АБВ България

Кандидатът за СОС Явор Цаков пред телевизия „Европа“: АБВ е чувствителна към проблемите на хората в София. Градът има нужда от нов тип управление

АБВ България

Здравко Златаров, АБВ – Тунджа пред "Фокус": Ще работим за запазване на училищата и осигуряване на здравна помощ във всяко село на общината

АБВ България

Кандидати за общински съветници от АБВ се срещнаха с екипа на Ямболската търговско-промишлена палата

АБВ България

Йордан Милков, кандидат за кмет на АБВ: Ямбол има бъдеще, ако образованието и високите технологии са приоритет


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни