АБВ предлага учениците да пътуват безплатно в градския транспорт на Русе

Facebook Twitter

ПП "АБВ" предлага учениците да бътуват безплатно в градския транспорт на Община Русе. Това предлагат в разпространен днес текст Стелиян Стефанов - председател на общинската сттруктура на ПП "АБВ", Володя Кенарев, Любен Попов, Румен Януаров, Илона Русева - председател на женски клуб на ПП "АБВ" - Русе.

В него се търси подкрепа на гражданите за промяна на Наредба № 14 на Общински съвет - Русе със следните мотиви: "Oбщината е социална организация с функции, свързани с обслужването на общите интереси на гражданите на общината, чрез контрол на достъпа до публични блага и ресурси. Ние като гражданско общество трябва да променим съществено „ дефектната демокрация “, която е обсебила политическата система и ни заблуждава с някои елементи на демокрация.

Общината трябва да осигури правото на образование и възпитание с цел пълно разгръщане на човешката личност, взависимост от индивидуалните възможности. Образованието дава равни шансове за бъдещето на всеки отделен гражданин и е лично застраховане против безработица. Инвестициите в образованието са съществени инвестиции в личната свобода и в потенциала на общественото развитие. Ефектът от тях много често се забелязва след по-дълги периоди от време, но ние трябва да постъпим далновидно и във този дух ви призоваваме да подкрепите нашата инициатива.

Ние поставяме предложение пред Общинският съвет на Русе за промяна на Наредба 14, с която да се предостави възможността на всеки учащ до 12 клас да пътува безвъзмездно на територията на община Русе с обществения транспорт. Инициативният комитет призовава всички граждани на община Русе да се подпишат в подкрепа на предложението, за да може нашето бъдеще да има по-добър достъп до образователната система." 

Информация: ruseinfo.net

Публикувано на 24.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни