Павел Кралев, водач в Кърджали: Лицемерието и популизмът трябва да имат граници (обръщение)

Facebook Twitter

Павел Кралев, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Кърджали:

Скъпи приятели и съграждани,

Предстои ни един избор, избор, който може да промени България, обществото и нас завинаги. Избор между това да върнем националното достойнство и гордостта си като нация и народ, да премахнем дивия капитализъм и експлоатация в собствената си държава, да се молим за това да вземат децата ни в детска градина или ясла, пред лекарските кабинети за преглед или направление, да си задаваме въпроса, как да помогнем на родителите си, когато трудно помагаме и на себе си или това да повярваме за пореден път, в обещания, на тези, които сами не вярват в тях.

Ние от Коалиция „АБВ-Движение21“ съзнаваме, че както нашите родители имат право на достойни старини, от особено значение е и да осигурим сигурно бъдеще на децата си. Достатъчно търпяхме експериментите на няколко правителства. Крайно време е във властта да попаднат млади хора, необвързани със статуквото, постигнали достатъчно в личен и професионален план. Политиката за тях да е призвание, а не средство за препитание. И ако искаме България и Кърджали да имат бъдеще, след толкова години разруха и упадък, трябва да е ясно, че това няма как да бъде направено от тези, които го причиниха. Няма да преодолеем нито икономическата, нито демографската криза без помощ от държавата и без модерна лява политика и управление.

В изминалите седмици АБВ-Д21 водиме коректна, активна, публична и теренна кампания, като се опитвахме да бъдем конкретни, ясни, откровени, както и да поставим пред обществото, не само проблемите, но и техните решения. В тези избори ние от АБВ-Д21 се отличаваме с ясна визия за бъдещето и нестандартност. Нашите виждания и обещания са насочени, не само към разочарованите от старата левица и старата десница, но и към всички български граждани, от всички верски и етнически групи. Ние поставяме акцент върху идеите си за реформа на съдебната власт и прокуратурата, върху типично леви искания като премахването на плоския данък, върху борбата с бедността и мизерията и най-вече, върху отстояването на националната ни сигурност.  Нещо повече, поискахме от Прокуратурата и ДАНС изрично да разследват дейността на всички представители на ДОСТ, както и на турските емисари у нас, които ги подкрепят. Поискахме и при наличие на нарушение, на разпоредбите на ИК, на Закона за политическите партии, на Конституцията и националната сигурност, на тези лица персонално да им бъде потърсена отговорност по НК, а регистрацията на партията заличена. Ние сме, както опонент на ГЕРБ и БСП, така и заставаме зад българските граждани в борбата им срещу олигархията и монополите.

За нас лицемерието трябва да има граници. Няма да позволим, никой да мачка България с безумните санкции срещу Русия, да превръща родината ни в буфер за бежанци, да спре редица енергийни проекти и да унищожи малкия и среден бизнес, за да настани тук транснационални корпорации, бежанци или чужди за нас етнически модели.

Настъпи времето, когато заедно трябва да решим, че начело на държавата трябва да застанат млади и успели личности, необвързани със досегашното политическо статукво, които ясно да заявят, че на нас - българите, не ни трябва и никога не ни е трябвала милостиня от Брюксел, а ясни правила и закони, които важат и се спазват безусловно от всички! Личности, които осъзнават, че Русия не ни е враг, и че ангажиментите на България към Европа и НАТО не изключват взаимноизгодното партньорство и сътрудничество с Русия. И не на последно място, хора, които имат смелостта да защитават, независимо от цената, сигурността и суверинитета на България.

Затова нека на 26-ти Март, всеки от нас сериозно се замисли, какъв иска да бъде, в каква държава желае да живее и кой да го управлява. Нека на 26-ти гласуваме с Бюлетина №8 за превръщането на България в социална, икономически развита и сигурна държава.

Павел Кралев

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

75 години от разгрома на фашизма

АБВ България

За съотношението „национална сигурност“ VS „трансатлантически рекет“

АБВ България

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Москва, където посети храма „Успенски събор“

АБВ България

Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи

АБВ България

Борисов, разрастваш катастрофата в Перник!


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни