Павел Кралев, водач в Кърджали: Лицемерието и популизмът трябва да имат граници (обръщение)

Facebook Twitter

Павел Кралев, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Кърджали:

Скъпи приятели и съграждани,

Предстои ни един избор, избор, който може да промени България, обществото и нас завинаги. Избор между това да върнем националното достойнство и гордостта си като нация и народ, да премахнем дивия капитализъм и експлоатация в собствената си държава, да се молим за това да вземат децата ни в детска градина или ясла, пред лекарските кабинети за преглед или направление, да си задаваме въпроса, как да помогнем на родителите си, когато трудно помагаме и на себе си или това да повярваме за пореден път, в обещания, на тези, които сами не вярват в тях.

Ние от Коалиция „АБВ-Движение21“ съзнаваме, че както нашите родители имат право на достойни старини, от особено значение е и да осигурим сигурно бъдеще на децата си. Достатъчно търпяхме експериментите на няколко правителства. Крайно време е във властта да попаднат млади хора, необвързани със статуквото, постигнали достатъчно в личен и професионален план. Политиката за тях да е призвание, а не средство за препитание. И ако искаме България и Кърджали да имат бъдеще, след толкова години разруха и упадък, трябва да е ясно, че това няма как да бъде направено от тези, които го причиниха. Няма да преодолеем нито икономическата, нито демографската криза без помощ от държавата и без модерна лява политика и управление.

В изминалите седмици АБВ-Д21 водиме коректна, активна, публична и теренна кампания, като се опитвахме да бъдем конкретни, ясни, откровени, както и да поставим пред обществото, не само проблемите, но и техните решения. В тези избори ние от АБВ-Д21 се отличаваме с ясна визия за бъдещето и нестандартност. Нашите виждания и обещания са насочени, не само към разочарованите от старата левица и старата десница, но и към всички български граждани, от всички верски и етнически групи. Ние поставяме акцент върху идеите си за реформа на съдебната власт и прокуратурата, върху типично леви искания като премахването на плоския данък, върху борбата с бедността и мизерията и най-вече, върху отстояването на националната ни сигурност.  Нещо повече, поискахме от Прокуратурата и ДАНС изрично да разследват дейността на всички представители на ДОСТ, както и на турските емисари у нас, които ги подкрепят. Поискахме и при наличие на нарушение, на разпоредбите на ИК, на Закона за политическите партии, на Конституцията и националната сигурност, на тези лица персонално да им бъде потърсена отговорност по НК, а регистрацията на партията заличена. Ние сме, както опонент на ГЕРБ и БСП, така и заставаме зад българските граждани в борбата им срещу олигархията и монополите.

За нас лицемерието трябва да има граници. Няма да позволим, никой да мачка България с безумните санкции срещу Русия, да превръща родината ни в буфер за бежанци, да спре редица енергийни проекти и да унищожи малкия и среден бизнес, за да настани тук транснационални корпорации, бежанци или чужди за нас етнически модели.

Настъпи времето, когато заедно трябва да решим, че начело на държавата трябва да застанат млади и успели личности, необвързани със досегашното политическо статукво, които ясно да заявят, че на нас - българите, не ни трябва и никога не ни е трябвала милостиня от Брюксел, а ясни правила и закони, които важат и се спазват безусловно от всички! Личности, които осъзнават, че Русия не ни е враг, и че ангажиментите на България към Европа и НАТО не изключват взаимноизгодното партньорство и сътрудничество с Русия. И не на последно място, хора, които имат смелостта да защитават, независимо от цената, сигурността и суверинитета на България.

Затова нека на 26-ти Март, всеки от нас сериозно се замисли, какъв иска да бъде, в каква държава желае да живее и кой да го управлява. Нека на 26-ти гласуваме с Бюлетина №8 за превръщането на България в социална, икономически развита и сигурна държава.

Павел Кралев

Публикувано на 24.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предлага в борбата с COVID-19 да бъде ангажиран медицинският персонал от детските градини и училищата, които в момента не работят, а децата са в режим на дистанционно обучение

АБВ България

Втори в Европа, макар и в минало време

АБВ България

ПП АБВ алармира: Във Варна и Варненско е на път да се повтори бедствието в Перник

АБВ България

Румен Петков получи юбилейно отличие от ЦКС

АБВ България

Д-р Емил Стоименов по ФОКУС: Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни